Statistics:
Visits: 2,136 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Batog
Q: | Intreaba despre Batog |
Pentru pregatirea batogului se foloseste peste mare, desfacut in bucati (file). Batogul cel mai bun se prepara din morun, nisetru, pastruga, somn, sau din crap mai mare, care depaseste 5 kg.
Pestele se curata de solzi, apoi se face o taietura lunga pe burta; la crap se scot intai icrele sau laptii si dupa aceea maruntaiele. Se taie capul si coada si se dau la o parte. Se desface pestele pe lungime in doua jumatati, se scoate sira spinarii si pe cat posibil si oasele.
Se taie bucati groase in lungime (file), se spala in apa rece fara sa se lase sa stea in ea, deoarece pierde din gust si patrunde apa in tesuturi, ceea ce ingreuneaza uscarea si afumarea.
Fileurile de peste se freaca cu sare, se aseaza intr-o tava smaltuita si se tin 10—12 zile, dupa care se tine la desarat in apa calduta care se schimba pana batogul devine potrivit de sarat.
Dupa desarare se zvanta, se leaga cu sfoara si se atarna intr-un loc cu curenti de aer uscat. Ca sa se pastreze mai bine, batogul poate fi pus si la afumat.
Pestele se curata de solzi, apoi se face o taietura lunga pe burta; la crap se scot intai icrele sau laptii si dupa aceea maruntaiele. Se taie capul si coada si se dau la o parte. Se desface pestele pe lungime in doua jumatati, se scoate sira spinarii si pe cat posibil si oasele.
Se taie bucati groase in lungime (file), se spala in apa rece fara sa se lase sa stea in ea, deoarece pierde din gust si patrunde apa in tesuturi, ceea ce ingreuneaza uscarea si afumarea.
Fileurile de peste se freaca cu sare, se aseaza intr-o tava smaltuita si se tin 10—12 zile, dupa care se tine la desarat in apa calduta care se schimba pana batogul devine potrivit de sarat.
Dupa desarare se zvanta, se leaga cu sfoara si se atarna intr-un loc cu curenti de aer uscat. Ca sa se pastreze mai bine, batogul poate fi pus si la afumat.
Tag-uri: batog, peste mare, batog afumat |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :