FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,149
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Batog

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Batog

 Q:   Intreaba despre Batog       
BatogPentru pregatirea batogului se foloseste peste mare, desfacut in bucati (file). Batogul cel mai bun se prepara din morun, nisetru, pastruga, somn, sau din crap mai mare, care depaseste 5 kg.

Pestele se curata de solzi, apoi se face o taietura lunga pe burta; la crap se scot intai icrele sau laptii si dupa aceea maruntaiele. Se taie capul si coada si se dau la o parte. Se desface pestele pe lungime in doua jumatati, se scoate sira spinarii si pe cat posibil si oasele.

Se taie bucati groase in lungime (file), se spala in apa rece fara sa se lase sa stea in ea, deoarece pierde din gust si patrunde apa in tesuturi, ceea ce ingreuneaza uscarea si afumarea.

Fileurile de peste se freaca cu sare, se aseaza intr-o tava smaltuita si se tin 10—12 zile, dupa care se tine la desarat in apa calduta care se schimba pana batogul devine potrivit de sarat.

Dupa desarare se zvanta, se leaga cu sfoara si se atarna intr-un loc cu curenti de aer uscat. Ca sa se pastreze mai bine, batogul poate fi pus si la afumat.


Tag-uri: batog, peste mare, batog afumat



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :