Statistics:
Visits: 1,067 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Zacusca de ardei cu vinete
Q: | Intreaba despre Zacusca de ardei cu vinete |
Se aleg 10—20 de vinete, 10—20 de ardei grasi, tot atatia gogosari care, dupa ce au fost spalati si zvantati, se trec la copt. Vinetele, dupa ce s-au copt, se curata de coaja, se desfac in suvite si se aseaza pe o planseta inclinata, ca sa se scurga din ele zeama amara.
Intre timp se coc ardeii si gogosarii, se curata de pielita si de seminte si se taie in bucati. Tot in acest interval de timp se curata 1—2 kg de ceapa care se taie marunt si se caleste in 250—500 ml ulei.
Cand ceapa s-a calit putin se adauga 1—2 capatani de usturoi taiat marunt, cateva rosii (din cele carnoase si cu mai putine seminte), care au fost in prealabil oparite (date in 2—3 clocote), apoi curatate de pielita si taiate in bucati si se mai lasa sa fiarba impreuna 5 min.
Apoi se adauga ardeii, gogosarii, vinetele, sare si piper dupa gust, se amesteca si se fierb in continuare 20—30 min, amestecand mai des ca sa nu se prinda. In caz ca zacusca este prea scazuta, se poate adauga (dar in timpul fierberii) o anumita cantitate de apa clocotita. Zacusca se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza.
Intre timp se coc ardeii si gogosarii, se curata de pielita si de seminte si se taie in bucati. Tot in acest interval de timp se curata 1—2 kg de ceapa care se taie marunt si se caleste in 250—500 ml ulei.
Cand ceapa s-a calit putin se adauga 1—2 capatani de usturoi taiat marunt, cateva rosii (din cele carnoase si cu mai putine seminte), care au fost in prealabil oparite (date in 2—3 clocote), apoi curatate de pielita si taiate in bucati si se mai lasa sa fiarba impreuna 5 min.
Apoi se adauga ardeii, gogosarii, vinetele, sare si piper dupa gust, se amesteca si se fierb in continuare 20—30 min, amestecand mai des ca sa nu se prinda. In caz ca zacusca este prea scazuta, se poate adauga (dar in timpul fierberii) o anumita cantitate de apa clocotita. Zacusca se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :