Statistics:
Visits: 2,808 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vin de stafide sau de smochine
Q: | Intreaba despre Vin de stafide sau de smochine |
Ingrediente
Pentru 10 I de vin:
1 kg stafide sau 1,300 kg smochine, 8-9 l apa, 2 kg zahar tos.
Mod de preparare
Stafidele se spala in apa calduta, se curata de codite si se toaca marunt. Se introduc in damigeana, se toarna zaharul dizolvat in atata apa cat sa se umple damigeana pana la circa 10 cm sub dop.
Se astupa damigeana cu un dop perforat la care se prinde furtunul pentru fermentare (v. reteta "Vin de struguri preparat in casa").
Dupa fermentare si limpezire, vinul se pritoceste, iar dupa ce trec cateva luni se mai pritoceste si se trage la sticle.
Pentru 10 I de vin:
1 kg stafide sau 1,300 kg smochine, 8-9 l apa, 2 kg zahar tos.
Mod de preparare
Stafidele se spala in apa calduta, se curata de codite si se toaca marunt. Se introduc in damigeana, se toarna zaharul dizolvat in atata apa cat sa se umple damigeana pana la circa 10 cm sub dop.
Se astupa damigeana cu un dop perforat la care se prinde furtunul pentru fermentare (v. reteta "Vin de struguri preparat in casa").
Dupa fermentare si limpezire, vinul se pritoceste, iar dupa ce trec cateva luni se mai pritoceste si se trage la sticle.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :