Statistics:
Visits: 1,017 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort Moca
Q: | Intreaba despre Tort Moca |
Ingrediente:
Făină 200 g, zahăr 200 g, cafea solubilă (Ness) 10 g (2 linguriţe), ouă 6 buc, zahăr vanilat 2 plicuri, unt 25 g. Crema: zahăr 125 g, ouă 3 buc, cafea concentrată 100 ml, coniac 25 ml, unt 200 g, nuci 100 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă cafeaua solubilă desfăcută în puţină apă, se pun albuşurile bătute spumă, iar la sfarşit se pune făina, puţin cate puţin. Se toarnă compoziţia într-o tavă de tort unsă cu unt, pudrată cu făină şi se coace la un foc potrivit. Se lasă să se răcească şi se despică blatul în trei foi. Crema se prepară din 125 g zahăr, care se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă nucile şi o ceşcuţă de 100 ml cafea concentrată, se dă vasul la foc să se încălzească, pană ce compoziţia se leagă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească complet. Se adaugă untul şi coniacul şi se amestecă, pană se obţine o cremă spumoasă, cu care se umplu cele trei foi, se montează tortul şi se decorează.
Făină 200 g, zahăr 200 g, cafea solubilă (Ness) 10 g (2 linguriţe), ouă 6 buc, zahăr vanilat 2 plicuri, unt 25 g. Crema: zahăr 125 g, ouă 3 buc, cafea concentrată 100 ml, coniac 25 ml, unt 200 g, nuci 100 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă cafeaua solubilă desfăcută în puţină apă, se pun albuşurile bătute spumă, iar la sfarşit se pune făina, puţin cate puţin. Se toarnă compoziţia într-o tavă de tort unsă cu unt, pudrată cu făină şi se coace la un foc potrivit. Se lasă să se răcească şi se despică blatul în trei foi. Crema se prepară din 125 g zahăr, care se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă nucile şi o ceşcuţă de 100 ml cafea concentrată, se dă vasul la foc să se încălzească, pană ce compoziţia se leagă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească complet. Se adaugă untul şi coniacul şi se amestecă, pană se obţine o cremă spumoasă, cu care se umplu cele trei foi, se montează tortul şi se decorează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :