Statistics:
Visits: 1,238 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa limpede de legume
Q: | Intreaba despre Supa limpede de legume |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 200 g morcovi, 100 g rădăcină de pătrunjel, 2-3 cepe, 2 fire de praz, 2-3 cartofi, 1 ţelină mijlocie, sare, piper, pătrunjel verde. Se mai pot adăuga şi alte legume, după gust şi sezon.
Mod de preparare
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se crestează, apoi se pune la fiert in apă rece. Se socoteşte apa aproximativ câte 1/2 L de persoană, ţinand seama că prin fierbere se evaporă o parte. Nu se pune mai multă apă deoarece diluează gustul supei. Se fierbe pe foc potrivit 1-2 ore, cu capacul puţin dat la o parte. Se curăţă de spumă dacă este cazul şi se adaugă câteva boabe de piper şi sare după gust.
Ca să obţinem o ar omă mai plăcută, se mai pot adăuga in supă, spre sfarşitul fierberii, o legătură de pătrunjel verde şi 2-3 ardei graşi sau un sfert de varză mică, toate proaspete. Când zarzavatul a fiert, se strecoară supa intr-o altă oală şi se pune din nou pe foc. Când a dat in fiert, se adaugă una din următoarele garnituri: găluşte, orez, turnatei, tăiţei sau altele, după gust.
Se mai lasă cam 8-10 min pe foc, până ce şi garnitura respectivă este fiartă. La servire se adaugă in fiecare farfurie câte 1/2 linguriţă de unt proaspăt şi se presară cu pătrunjel verde tăiat cât mai mărunt.
Pentru 6 porţii: 200 g morcovi, 100 g rădăcină de pătrunjel, 2-3 cepe, 2 fire de praz, 2-3 cartofi, 1 ţelină mijlocie, sare, piper, pătrunjel verde. Se mai pot adăuga şi alte legume, după gust şi sezon.
Mod de preparare
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se crestează, apoi se pune la fiert in apă rece. Se socoteşte apa aproximativ câte 1/2 L de persoană, ţinand seama că prin fierbere se evaporă o parte. Nu se pune mai multă apă deoarece diluează gustul supei. Se fierbe pe foc potrivit 1-2 ore, cu capacul puţin dat la o parte. Se curăţă de spumă dacă este cazul şi se adaugă câteva boabe de piper şi sare după gust.
Ca să obţinem o ar omă mai plăcută, se mai pot adăuga in supă, spre sfarşitul fierberii, o legătură de pătrunjel verde şi 2-3 ardei graşi sau un sfert de varză mică, toate proaspete. Când zarzavatul a fiert, se strecoară supa intr-o altă oală şi se pune din nou pe foc. Când a dat in fiert, se adaugă una din următoarele garnituri: găluşte, orez, turnatei, tăiţei sau altele, după gust.
Se mai lasă cam 8-10 min pe foc, până ce şi garnitura respectivă este fiartă. La servire se adaugă in fiecare farfurie câte 1/2 linguriţă de unt proaspăt şi se presară cu pătrunjel verde tăiat cât mai mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :