FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,226
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa limpede de legume

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa limpede de legume

 Q:   Intreaba despre Supa limpede de legume       
Supa limpede de legume Ingrediente

Pentru 6 porţii: 200 g morcovi, 100 g rădăcină de pătrunjel, 2-3 cepe, 2 fire de praz, 2-3 cartofi, 1 ţelină mijlocie, sare, piper, pătrunjel verde. Se mai pot adăuga şi alte legume, după gust şi sezon.

Mod de preparare

Se curăţă zarzavatul, se spală şi se crestează, apoi se pune la fiert in apă rece. Se socoteşte apa aproximativ câte 1/2 L de persoană, ţinand seama că prin fierbere se evaporă o parte. Nu se pune mai multă apă deoarece diluează gustul supei. Se fierbe pe foc potrivit 1-2 ore, cu capacul puţin dat la o parte. Se curăţă de spumă dacă este cazul şi se adaugă câteva boabe de piper şi sare după gust.

Ca să obţinem o ar omă mai plăcută, se mai pot adăuga in supă, spre sfarşitul fierberii, o legătură de pătrunjel verde şi 2-3 ardei graşi sau un sfert de varză mică, toate proaspete. Când zarzavatul a fiert, se strecoară supa intr-o altă oală şi se pune din nou pe foc. Când a dat in fiert, se adaugă una din următoarele garnituri: găluşte, orez, turnatei, tăiţei sau altele, după gust.

Se mai lasă cam 8-10 min pe foc, până ce şi garnitura respectivă este fiartă. La servire se adaugă in fiecare farfurie câte 1/2 linguriţă de unt proaspăt şi se presară cu pătrunjel verde tăiat cât mai mărunt.


Tag-uri: supa, legume, cartofi



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :