Statistics:
Visits: 970 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa concentrata de zarzavat, consomme
Q: | Intreaba despre Supa concentrata de zarzavat, consomme |
Ingrediente
250 g mazare boabe, 250 g fasole alba, 3-4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 cepe mari, 2 radacini pastarnac, 1 telina, 2 fire praz, 4-5 buchetele conopida, cateva boabe de piper, sare, 2 cuisoare, 1/2 lingura unt sau untdelemn, 3 l apa.
Mod de preparare
Se aleg fasolea si mazarea, se spala bine si daca sunt putin uscate se pun seara intr-o oala cu apa calduta. A doua zi se scurge apa, se adauga 3 l apa calda si se aseaza la foc. Cand fasolea si mazarea sunt proaspete nu se tin in apa si nici nu se fierb separat.
Daca mazarea si fasolea sunt bine fierte, se trage oala de pe foc si se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa printr-un tifon.Se curata zarzavatul, se spala, se taie felii si se pune intr-o tigaie impreuna cu grasimea.
Se amesteca continuu, iar cand a inceput sa se inmoaie, se stinge turnand 3-4 linguri de supa deasupra. Dupa cateva clocote, se toarna in oala, peste supa limpezita, si se lasa sa fiarba 1,5-2 ore la un foc incet.
Cand este gata se ridica spuma, se potriveste de sare si se da jos de pe foc. Pentru ca supa sa fie limpede se strecoara printr-un tifon dublu asezat pe strecuratoare.
Acest consomme se serveste in cesti, cu pateuri, cu saratele din svaiter etc.
250 g mazare boabe, 250 g fasole alba, 3-4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 cepe mari, 2 radacini pastarnac, 1 telina, 2 fire praz, 4-5 buchetele conopida, cateva boabe de piper, sare, 2 cuisoare, 1/2 lingura unt sau untdelemn, 3 l apa.
Mod de preparare
Se aleg fasolea si mazarea, se spala bine si daca sunt putin uscate se pun seara intr-o oala cu apa calduta. A doua zi se scurge apa, se adauga 3 l apa calda si se aseaza la foc. Cand fasolea si mazarea sunt proaspete nu se tin in apa si nici nu se fierb separat.
Daca mazarea si fasolea sunt bine fierte, se trage oala de pe foc si se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa printr-un tifon.Se curata zarzavatul, se spala, se taie felii si se pune intr-o tigaie impreuna cu grasimea.
Se amesteca continuu, iar cand a inceput sa se inmoaie, se stinge turnand 3-4 linguri de supa deasupra. Dupa cateva clocote, se toarna in oala, peste supa limpezita, si se lasa sa fiarba 1,5-2 ore la un foc incet.
Cand este gata se ridica spuma, se potriveste de sare si se da jos de pe foc. Pentru ca supa sa fie limpede se strecoara printr-un tifon dublu asezat pe strecuratoare.
Acest consomme se serveste in cesti, cu pateuri, cu saratele din svaiter etc.
Tag-uri: supa de zarzavat, consomme, mazare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :