Statistics:
Visits: 688 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa frantuzeasca de ceapa cu svaiter
Q: | Intreaba despre Supa frantuzeasca de ceapa cu svaiter |
Ingrediente
600 g ceapă, 200 ml ulei, 200 g franzelă, 150 g şvaiţer, 2 1/2- 31 supă de legume strecurată, sare, piper.
Mod de preparare
Această supă se pregăteşte intr-un vas care poate fi pus la cuptor, de preferinţă vas de sticlă Jena; se poate pregăti supa in porţii separate, in atatea ţambale (căni de metal sau alpaca) câte persoane avem la masă.
Se taie ceapa in felii subţiri şi se prăjeşte câte puţină in ulei incins şi pe măsură ce capătă o culoare aurie se scoate şi se pune alta până se prăjeşte toată ceapa.
Se pune ceapa prăjită in vasul pentru supă.
Apoi se taie franzela in felii subţiri care se pun intr-o tavă şi se introduc in cuptor spre a se rumeni (atenţie să nu se ardă). Se umple vasul cu supă strecurată de legume sau de oase, se potriveşte de sare şi piper, iar deasupra se pun feliile de franzelă.
Se presară totul cu şvaiţer sau cu caşcaval ras şi se introduce in cuptorul bine incins, să se rumenească (gratineze) foarte repede.
Se serveşte imediat după ce a fost scoasă din cuptor.
Această supă este specific franţuzească
600 g ceapă, 200 ml ulei, 200 g franzelă, 150 g şvaiţer, 2 1/2- 31 supă de legume strecurată, sare, piper.
Mod de preparare
Această supă se pregăteşte intr-un vas care poate fi pus la cuptor, de preferinţă vas de sticlă Jena; se poate pregăti supa in porţii separate, in atatea ţambale (căni de metal sau alpaca) câte persoane avem la masă.
Se taie ceapa in felii subţiri şi se prăjeşte câte puţină in ulei incins şi pe măsură ce capătă o culoare aurie se scoate şi se pune alta până se prăjeşte toată ceapa.
Se pune ceapa prăjită in vasul pentru supă.
Apoi se taie franzela in felii subţiri care se pun intr-o tavă şi se introduc in cuptor spre a se rumeni (atenţie să nu se ardă). Se umple vasul cu supă strecurată de legume sau de oase, se potriveşte de sare şi piper, iar deasupra se pun feliile de franzelă.
Se presară totul cu şvaiţer sau cu caşcaval ras şi se introduce in cuptorul bine incins, să se rumenească (gratineze) foarte repede.
Se serveşte imediat după ce a fost scoasă din cuptor.
Această supă este specific franţuzească
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :