Statistics:
Visits: 772 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de gris
Q: | Intreaba despre Supa de gris |
Ingrediente:
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, gris 50 g, verdeaţă, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg cu o bărdiţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează atât cât este necesar. După circa 2-3 ore se pune zarzavatul de supă şi ceapa, se mai fierbe o oră, se ia supa de pe foc şi se strecoară. Măduva se scoate din oase, se taie în bucăţi mici şi se adaugă la supă împreună cu morcovii tăiaţi rondele. Se pune într-un vas mai mic o cantitate de 600-700 ml supă, se dă vasul la foc şi, când a dat în clocot, se pune grisul, în ploaie, amestecând cu paleta ca sa nu se facă cocoloaşe. După 15 min. se toarnă la restul de supă şi se amestecă. La servit se adaugă verdeaţă la fiecare porţie.
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, gris 50 g, verdeaţă, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg cu o bărdiţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează atât cât este necesar. După circa 2-3 ore se pune zarzavatul de supă şi ceapa, se mai fierbe o oră, se ia supa de pe foc şi se strecoară. Măduva se scoate din oase, se taie în bucăţi mici şi se adaugă la supă împreună cu morcovii tăiaţi rondele. Se pune într-un vas mai mic o cantitate de 600-700 ml supă, se dă vasul la foc şi, când a dat în clocot, se pune grisul, în ploaie, amestecând cu paleta ca sa nu se facă cocoloaşe. După 15 min. se toarnă la restul de supă şi se amestecă. La servit se adaugă verdeaţă la fiecare porţie.
Tag-uri: supa, telina, ceapa, oase de vaca |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :