Statistics:
Visits: 848 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa cu galuste de gris I
Q: | Intreaba despre Supa cu galuste de gris I |
Ingrediente:
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, unt 50 g, gris 100 g, bicarbonat 1 g, verdeaţă 1 leg. sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg, se spală şi se pun la fiert cu apă rece şi sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cat este necesar. După ce oasele au fiert circa două ore şi jumătate, se adaugă ceapa întreagă şi zarzavatul curăţat şi tăiat în patru şi se lasă să mai fiarbă circa o oră. Se ia supa de pe foc şi se strecoară. Se freacă untul cu gălbenuşurile de ou, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă grisul, puţin câte puţin, la urmă se încorporează albuşurile bătute spumă şi un varf de cuţit de bicarbonat. Se ia cu lingura pastă pentru o primă găluşcă, care trebuie să fie de încercare. Dacă găîuşca se sfăramă. se mai adaugă puţin gris, dacă găluşca este foarte tare, este necesar să se mai adauge puţin unt în compoziţie. Se pun apoi toate găluştele în supă şi se fierbe circa 30 min. sub capac.
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, unt 50 g, gris 100 g, bicarbonat 1 g, verdeaţă 1 leg. sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg, se spală şi se pun la fiert cu apă rece şi sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cat este necesar. După ce oasele au fiert circa două ore şi jumătate, se adaugă ceapa întreagă şi zarzavatul curăţat şi tăiat în patru şi se lasă să mai fiarbă circa o oră. Se ia supa de pe foc şi se strecoară. Se freacă untul cu gălbenuşurile de ou, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă grisul, puţin câte puţin, la urmă se încorporează albuşurile bătute spumă şi un varf de cuţit de bicarbonat. Se ia cu lingura pastă pentru o primă găluşcă, care trebuie să fie de încercare. Dacă găîuşca se sfăramă. se mai adaugă puţin gris, dacă găluşca este foarte tare, este necesar să se mai adauge puţin unt în compoziţie. Se pun apoi toate găluştele în supă şi se fierbe circa 30 min. sub capac.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :