Statistics:
Visits: 878 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Galuste de gris fara grasime
Q: | Intreaba despre Galuste de gris fara grasime |
Ingrediente
1-2 ouă, 2-4 linguri pline de gris, sare.
Mod de prepapare
Se sparg ouăle într-un castronaş şi se bat bine cateva minute, cu două furculiţe sau cu un tel. Se adaugă grisul puţin cate puţin, amestecandu-se pană se termină şi se obţine o compoziţie potrivit de groasă. între timp, se pune apă (3-4 l) într-o cratiţă cat mai largă, se adaugă sare,se acoperă cu capac şi se pune pe foc viu. Cand apa a dat în clocot se ia cu o linguriţă (care mai întai se trece prin apa clocotită) din compoziţia preparată mai înainte şi se dă drumul în apa clocotită cu sare. Dacă prima găluşcă nu se desface, se continuă formarea găluştelor, cu ajuto rul linguriţei trecută de fiecare dată în prealabil prin apa aflată în clocot. Apoi se mişcă cratiţa sau cu o lingură de lemn (cu coada ei) se amestecă uşor printre găluşte, ca să nu rămană lipite la fund. După ce a dat în clocot, imediat se micşorează focul, se toarnă peste găluşte o cană de apă rece şi se acoperă vasul cu un capac; în felul acesta găluştele nu vor rămane tari la mijloc. Se continuă apoi fierberea lentă, 20-30 min, cu vasul acoperit.
încercarea găluştelor: dacă prima găluşcă este prea tare, se adaugă încă un ou sau o lingură de supă, iar dacă se împrăştie în apă, atunci se mai adaugă gris.
1-2 ouă, 2-4 linguri pline de gris, sare.
Mod de prepapare
Se sparg ouăle într-un castronaş şi se bat bine cateva minute, cu două furculiţe sau cu un tel. Se adaugă grisul puţin cate puţin, amestecandu-se pană se termină şi se obţine o compoziţie potrivit de groasă. între timp, se pune apă (3-4 l) într-o cratiţă cat mai largă, se adaugă sare,se acoperă cu capac şi se pune pe foc viu. Cand apa a dat în clocot se ia cu o linguriţă (care mai întai se trece prin apa clocotită) din compoziţia preparată mai înainte şi se dă drumul în apa clocotită cu sare. Dacă prima găluşcă nu se desface, se continuă formarea găluştelor, cu ajuto rul linguriţei trecută de fiecare dată în prealabil prin apa aflată în clocot. Apoi se mişcă cratiţa sau cu o lingură de lemn (cu coada ei) se amestecă uşor printre găluşte, ca să nu rămană lipite la fund. După ce a dat în clocot, imediat se micşorează focul, se toarnă peste găluşte o cană de apă rece şi se acoperă vasul cu un capac; în felul acesta găluştele nu vor rămane tari la mijloc. Se continuă apoi fierberea lentă, 20-30 min, cu vasul acoperit.
încercarea găluştelor: dacă prima găluşcă este prea tare, se adaugă încă un ou sau o lingură de supă, iar dacă se împrăştie în apă, atunci se mai adaugă gris.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :