Statistics:
Visits: 812 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Galuste de gris
Q: | Intreaba despre Galuste de gris |
Ingrediente
1 ou, 1 linguriţă de unt moale, 50 g gris, sare.
Mod de prepapare
Inainte de a prepara compoziţia de găluşte, se pune la foc o cratiţă mai mare cu apă multă şi cu sare, să fiarbă. Intre timp, se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşul, puţină sare, 1 linguriţă de pătrunjel tăiat mărunt şi grisul, amestecand bine. Apoi se bate albuşul spumă şi se intro-duce în compoziţie, amestecand uşor, după care cu o linguriţă, de fiecare dată înmuiată în apa clocotită, se ia din compoziţia preparată şi se formează găluştele, care se pun în apă clocotită cu sare. Dacă găluşcă creşte şi nu se împrăştie în apă, se continuă formarea pană ce se termină compoziţia. Se acoperă vasul cu un capac şi după ce a dat în fiert se micşorează focul, se toarnă peste găluşte un pahar de apă rece şi să fiarbă lent 20-30 min.
Dacă la probă găluştele sunt prea tari, se subţiază cu 1-2 linguri de lapte sau supă, iar dacă compoziţia este prea moale se mai adaugă puţin gris.
1 ou, 1 linguriţă de unt moale, 50 g gris, sare.
Mod de prepapare
Inainte de a prepara compoziţia de găluşte, se pune la foc o cratiţă mai mare cu apă multă şi cu sare, să fiarbă. Intre timp, se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşul, puţină sare, 1 linguriţă de pătrunjel tăiat mărunt şi grisul, amestecand bine. Apoi se bate albuşul spumă şi se intro-duce în compoziţie, amestecand uşor, după care cu o linguriţă, de fiecare dată înmuiată în apa clocotită, se ia din compoziţia preparată şi se formează găluştele, care se pun în apă clocotită cu sare. Dacă găluşcă creşte şi nu se împrăştie în apă, se continuă formarea pană ce se termină compoziţia. Se acoperă vasul cu un capac şi după ce a dat în fiert se micşorează focul, se toarnă peste găluşte un pahar de apă rece şi să fiarbă lent 20-30 min.
Dacă la probă găluştele sunt prea tari, se subţiază cu 1-2 linguri de lapte sau supă, iar dacă compoziţia este prea moale se mai adaugă puţin gris.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :