FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 812
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Galuste de gris

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Galuste de gris

 Q:   Intreaba despre Galuste de gris       
Galuste de grisIngrediente

1 ou, 1 linguriţă de unt moale, 50 g gris, sare.

Mod de prepapare

Inainte de a prepara compoziţia de găluşte, se pune la foc o cratiţă mai mare cu apă multă şi cu sare, să fiarbă. Intre timp, se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşul, puţină sare, 1 linguriţă de pătrunjel tăiat mărunt şi grisul, amestecand bine. Apoi se bate albuşul spumă şi se intro-duce în compoziţie, amestecand uşor, după care cu o linguriţă, de fiecare dată înmuiată în apa clocotită, se ia din compoziţia preparată şi se formează găluştele, care se pun în apă clocotită cu sare. Dacă găluşcă creşte şi nu se împrăştie în apă, se continuă formarea pană ce se termină compoziţia. Se acoperă vasul cu un capac şi după ce a dat în fiert se micşorează focul, se toarnă peste găluşte un pahar de apă rece şi să fiarbă lent 20-30 min.

Dacă la probă găluştele sunt prea tari, se subţiază cu 1-2 linguri de lapte sau supă, iar dacă compoziţia este prea moale se mai adaugă puţin gris.


Tag-uri: galuste, gris, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :