Statistics:
Visits: 942 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Halva de gris
Q: | Intreaba despre Halva de gris |
Ingrediente
300 g gris, 150 g unt, 150 g zahar, 1/2 L lapte, 20 g cacao, 100 g nuci,
1 pachetel zahar vanilat.
Mod de preparare
Intr-un vas de tuci se pune untul la infierbantat, se adauga grisul cernut si se amesteca pe o sursa de caldura pana incepe sa se rumeneasca; in acest moment se toarna laptele fierbinte indulcit cu zahar, adaugandu-se si apa clocotita, dupa nevoie, astfel incat grisul sa fie potrivit de gros.
Se adauga cacaoa si se amesteca repede in continuare, sa nu se faca cocoloase, dupa care se adauga nucile tocate marunt sau macinate, zaharul vanilat si se amesteca din nou.
Apoi, cu ajutorul unei linguri unse cu unt se formeaza galuste de marimea unui ou, care se servesc reci ca desert.
300 g gris, 150 g unt, 150 g zahar, 1/2 L lapte, 20 g cacao, 100 g nuci,
1 pachetel zahar vanilat.
Mod de preparare
Intr-un vas de tuci se pune untul la infierbantat, se adauga grisul cernut si se amesteca pe o sursa de caldura pana incepe sa se rumeneasca; in acest moment se toarna laptele fierbinte indulcit cu zahar, adaugandu-se si apa clocotita, dupa nevoie, astfel incat grisul sa fie potrivit de gros.
Se adauga cacaoa si se amesteca repede in continuare, sa nu se faca cocoloase, dupa care se adauga nucile tocate marunt sau macinate, zaharul vanilat si se amesteca din nou.
Apoi, cu ajutorul unei linguri unse cu unt se formeaza galuste de marimea unui ou, care se servesc reci ca desert.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :