Statistics:
Visits: 1,017 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Stiuca umpluta
Q: | Intreaba despre Stiuca umpluta |
Ingrediente:
Ştiucă 1 kg, franzelă 250 g, lapte 250 ml, ceapă 200 g, ulei 100 g, stafide 50 g, morcovi 200 g, albitură 150 g, ouă 3 buc, cartofi 500 g, zahăr 20 g, verdeaţă 1/2 leg, piper, sare.
Cum se prepară:
Se curăţa ştiuca de solzi, se face o tăietură în jurul capului şi se desprinde pielea, care se trage până la coadă, se taie pe dinăuntru coada pentru ca aceasta să rămînă întreagă. Se curată pielea de carnea rămasă, se desprinde carnea de pe oase, se trece toată carnea prin maşina de tocat, împreună cu 100 g de ceapă tocată şi călită în ulei şi franzela înmuiată in lapte şi stoarsă bine. Se adaugă ouăle, stafidele, o ling ură de zahăr, ulei, verdeaţă tocată, sare şi piper. Se amestecă totul bine, se umple pielea de ştiucă şi se coase la capăt. Într-un vas special pentru fiert peşti se pun la fiert morcovii, albitura şi restul de ceapă. După 30 min se aşează ştiuca pe grătarul vasului pentru fiert peşti, se înţeapă pielea in mai multe locuri cu un ac subţire, se coboară grătarul în vas şi se lasă să fiarbă 30 min, apoi se scoate din vas grătarul cu ştiuca şi se lasă să se răcească. În zeama în care a fiert ştiuca se pune capul la fiert, iar dupră 15 min se pun şi cartofii. Când sunt gata, se scot din vas. Se scoate aţa cu care a fost cusută ştiuca, se aşează peştele pe un platou, se aşează capul la loc, se taie cartofii şi zarzavatul felii şi se aranjează alături de peşte.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Ştiucă 1 kg, franzelă 250 g, lapte 250 ml, ceapă 200 g, ulei 100 g, stafide 50 g, morcovi 200 g, albitură 150 g, ouă 3 buc, cartofi 500 g, zahăr 20 g, verdeaţă 1/2 leg, piper, sare.
Cum se prepară:
Se curăţa ştiuca de solzi, se face o tăietură în jurul capului şi se desprinde pielea, care se trage până la coadă, se taie pe dinăuntru coada pentru ca aceasta să rămînă întreagă. Se curată pielea de carnea rămasă, se desprinde carnea de pe oase, se trece toată carnea prin maşina de tocat, împreună cu 100 g de ceapă tocată şi călită în ulei şi franzela înmuiată in lapte şi stoarsă bine. Se adaugă ouăle, stafidele, o ling ură de zahăr, ulei, verdeaţă tocată, sare şi piper. Se amestecă totul bine, se umple pielea de ştiucă şi se coase la capăt. Într-un vas special pentru fiert peşti se pun la fiert morcovii, albitura şi restul de ceapă. După 30 min se aşează ştiuca pe grătarul vasului pentru fiert peşti, se înţeapă pielea in mai multe locuri cu un ac subţire, se coboară grătarul în vas şi se lasă să fiarbă 30 min, apoi se scoate din vas grătarul cu ştiuca şi se lasă să se răcească. În zeama în care a fiert ştiuca se pune capul la fiert, iar dupră 15 min se pun şi cartofii. Când sunt gata, se scot din vas. Se scoate aţa cu care a fost cusută ştiuca, se aşează peştele pe un platou, se aşează capul la loc, se taie cartofii şi zarzavatul felii şi se aranjează alături de peşte.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: stiuca, albitura, cartofi, stafide, zarzavat, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 June '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :