Statistics:
Visits: 889 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Salate de icre de crap sau de stiuca
Q: | Intreaba despre Salate de icre de crap sau de stiuca |
Ingrediente
100-125 g icre, 1 pahar cu ulei de floarea soarelui, 1/2 sau chiar 1 lamaie (dupa gust), 1/4 ceapa si piper.
Mod de preparare
Icrele de crap sau de stiuca, dupa ce se scot din peste, se sareaza, iar cu ajutorul unei furculite se indeparteaza toate vinisoarele sau pielitele. Se aseaza apoi intr-un borcan la rece unde se lasa 24 de ore sau chiar mai mult.
Pentru ca icrele sa nu se usuce in contact cu aerul este necesar sa se toarne un strat de ulei (1-1,5 cm) deasupra.
Icrele pentru masa se prepara in felul urmator :
se scot din borcan atatea icre cat este necesar si se bat cu o furculita controland in acelasi timp daca nu au mai ramas vinisoare, care se inlatura.
Icrele se bat intotdeauna intr-o singura directie si la un loc rece, departe de o rice sursa de caldura si repede, turnand uleiul putin cate putin, pentru ca sa nu se taie. Cand s-a incorporat uleiul necesar, se stoarce zeama de la 1/2 lamaie, apoi se adauga ceapa tocata fin sau rasa pe râzatoare si piperul.
Se amesteca bine, se gusta sa fie potrivit de acru, sarate si piperate. Sunt persoane care doresc ca icrele sa fie mai albe, in acest caz se adauga cand sunt gata o lingura sau doua de sifon sau apa minerala, care se toarna incet, putin cate putin, amestecand continuu.
Sifonul si apa minerala au calitatea de a le face sa creasca, sporindu-le. Cand sunt la masa persoane care nu suporta gustul de ceapa cruda, aceasta nu se adauga in icre si se aduce la masa tocata fin, asezata pe o farfurioara.
Icrele, cand sunt gata, se aseaza pe o farfurie, se netezesc frumos si se garnisesc cu spritul sau cu un cutit muiat in untdelemn. Pe marginea farfuriei se aseaza masline, taiate in jumatati sau in sferturi.
Icrele se pot servi la aperitive si in forma de sandvisuri.
Daca se intampla ca icrele sa se taie, cand se alege uleiul la suprafata (daca se toarna prea mult ulei deodata) se procedeaza in felul urmator :
se scurge tot uleiul (ce s-a strans pe deasupra) intr-un vas.
Intr-o farfurie, se pune miez de paine muiat in sifon si bine stors, care se faramiteaza cu o furculita. Se adauga putin cate putin din icre (frecand incontinuu), apoi uleiul care s-a scurs.
Icrele negre sau icrele de Manciuria nu necesita nici un fel de preparare speciala. Pentru aperitive, se aseaza pe felii de paine care au fost mai intai unse cu unt.
100-125 g icre, 1 pahar cu ulei de floarea soarelui, 1/2 sau chiar 1 lamaie (dupa gust), 1/4 ceapa si piper.
Mod de preparare
Icrele de crap sau de stiuca, dupa ce se scot din peste, se sareaza, iar cu ajutorul unei furculite se indeparteaza toate vinisoarele sau pielitele. Se aseaza apoi intr-un borcan la rece unde se lasa 24 de ore sau chiar mai mult.
Pentru ca icrele sa nu se usuce in contact cu aerul este necesar sa se toarne un strat de ulei (1-1,5 cm) deasupra.
Icrele pentru masa se prepara in felul urmator :
se scot din borcan atatea icre cat este necesar si se bat cu o furculita controland in acelasi timp daca nu au mai ramas vinisoare, care se inlatura.
Icrele se bat intotdeauna intr-o singura directie si la un loc rece, departe de o rice sursa de caldura si repede, turnand uleiul putin cate putin, pentru ca sa nu se taie. Cand s-a incorporat uleiul necesar, se stoarce zeama de la 1/2 lamaie, apoi se adauga ceapa tocata fin sau rasa pe râzatoare si piperul.
Se amesteca bine, se gusta sa fie potrivit de acru, sarate si piperate. Sunt persoane care doresc ca icrele sa fie mai albe, in acest caz se adauga cand sunt gata o lingura sau doua de sifon sau apa minerala, care se toarna incet, putin cate putin, amestecand continuu.
Sifonul si apa minerala au calitatea de a le face sa creasca, sporindu-le. Cand sunt la masa persoane care nu suporta gustul de ceapa cruda, aceasta nu se adauga in icre si se aduce la masa tocata fin, asezata pe o farfurioara.
Icrele, cand sunt gata, se aseaza pe o farfurie, se netezesc frumos si se garnisesc cu spritul sau cu un cutit muiat in untdelemn. Pe marginea farfuriei se aseaza masline, taiate in jumatati sau in sferturi.
Icrele se pot servi la aperitive si in forma de sandvisuri.
Daca se intampla ca icrele sa se taie, cand se alege uleiul la suprafata (daca se toarna prea mult ulei deodata) se procedeaza in felul urmator :
se scurge tot uleiul (ce s-a strans pe deasupra) intr-un vas.
Intr-o farfurie, se pune miez de paine muiat in sifon si bine stors, care se faramiteaza cu o furculita. Se adauga putin cate putin din icre (frecand incontinuu), apoi uleiul care s-a scurs.
Icrele negre sau icrele de Manciuria nu necesita nici un fel de preparare speciala. Pentru aperitive, se aseaza pe felii de paine care au fost mai intai unse cu unt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :