FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 879
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Salate de icre de crap sau de stiuca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Salate de icre de crap sau de stiuca

 Q:   Intreaba despre Salate de icre de crap sau de stiuca       
Salate de icre de crap sau de stiuca Ingrediente

100-125 g icre, 1 pahar cu ulei de floarea soarelui, 1/2 sau chiar 1 lamaie (dupa gust), 1/4 ceapa si piper.

Mod de preparare

Icrele de crap sau de stiuca, dupa ce se scot din peste, se sareaza, iar cu ajutorul unei furculite se indeparteaza toate vinisoarele sau pielitele. Se aseaza apoi intr-un borcan la rece unde se lasa 24 de ore sau chiar mai mult.

Pentru ca icrele sa nu se usuce in contact cu aerul este necesar sa se toarne un strat de ulei (1-1,5 cm) deasupra.

Icrele pentru masa se prepara in felul urmator :
se scot din borcan atatea icre cat este necesar si se bat cu o furculita controland in acelasi timp daca nu au mai ramas vinisoare, care se inlatura.

Icrele se bat intotdeauna intr-o singura directie si la un loc rece, departe de o rice sursa de caldura si repede, turnand uleiul putin cate putin, pentru ca sa nu se taie. Cand s-a incorporat uleiul necesar, se stoarce zeama de la 1/2 lamaie, apoi se adauga ceapa tocata fin sau rasa pe râzatoare si piperul.

Se amesteca bine, se gusta sa fie potrivit de acru, sarate si piperate. Sunt persoane care doresc ca icrele sa fie mai albe, in acest caz se adauga cand sunt gata o lingura sau doua de sifon sau apa minerala, care se toarna incet, putin cate putin, amestecand continuu.

Sifonul si apa minerala au calitatea de a le face sa creasca, sporindu-le. Cand sunt la masa persoane care nu suporta gustul de ceapa cruda, aceasta nu se adauga in icre si se aduce la masa tocata fin, asezata pe o farfurioara.

Icrele, cand sunt gata, se aseaza pe o farfurie, se netezesc frumos si se garnisesc cu spritul sau cu un cutit muiat in untdelemn. Pe marginea farfuriei se aseaza masline, taiate in jumatati sau in sferturi.

Icrele se pot servi la aperitive si in forma de sandvisuri.

Daca se intampla ca icrele sa se taie, cand se alege uleiul la suprafata (daca se toarna prea mult ulei deodata) se procedeaza in felul urmator :
se scurge tot uleiul (ce s-a strans pe deasupra) intr-un vas.

Intr-o farfurie, se pune miez de paine muiat in sifon si bine stors, care se faramiteaza cu o furculita. Se adauga putin cate putin din icre (frecand incontinuu), apoi uleiul care s-a scurs.

Icrele negre sau icrele de Manciuria nu necesita nici un fel de preparare speciala. Pentru aperitive, se aseaza pe felii de paine care au fost mai intai unse cu unt.


Tag-uri: salate, icre, crap, stiuca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :