Statistics:
Visits: 1,537 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Stiuca prajita
Q: | Intreaba despre Stiuca prajita |
Mod de preparare:
Se curăţă ştiuca de solzi şi de intestine, se taie capul (care se foloseşte la ciorbă de peşte, dacă este mai mare), iar corpul se spală şi se taie în bucăţi. Bucăţile se sărează (eventual pentru un gust mai bun se ung cu zeamă de lămaie), apoi se dau prin lapte în care se poate adăuga şi un ou (pentru ca la prăjit să capete o culoare rumenă şi o coajă crocantă şi gustoasă), prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzand din gust, şi se îmbibă cu ulei. Ştiucile mici se prăjesc întregi, doar se înlătură capul, tăindu-se scurt.
Se curăţă ştiuca de solzi şi de intestine, se taie capul (care se foloseşte la ciorbă de peşte, dacă este mai mare), iar corpul se spală şi se taie în bucăţi. Bucăţile se sărează (eventual pentru un gust mai bun se ung cu zeamă de lămaie), apoi se dau prin lapte în care se poate adăuga şi un ou (pentru ca la prăjit să capete o culoare rumenă şi o coajă crocantă şi gustoasă), prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzand din gust, şi se îmbibă cu ulei. Ştiucile mici se prăjesc întregi, doar se înlătură capul, tăindu-se scurt.
Tag-uri: stiuca |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :