Statistics:
Visits: 1,597 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rasol din cap de vita
Q: | Intreaba despre Rasol din cap de vita |
Mod de preparare
Capul de viţel se curăţă, i se scot şi ochii, apoi se lasă să stea cateva ore în apă rece, ca să iasă tot sangele. După aceea, capul de viţel se aşază într-un vas încăpător ca să intre întreg şi să fie bine acoperit cu apă, altfel, părţile ce răman afară din apă se înnegresc.
Se adaugă sare şi la primul clocot se spumuieşte, apoi se adaugă legumele, pentru gust şi aromă, şi se lasă să fiarbă la foc domol pană carnea este bine fiartă şi se desprinde uşor de pe oase.
Se ia vasul de pe foc şi se lasă cu totul pană se răceşte puţin, apoi se desprinde carnea de pe oase, se taie în bucăţele potrivite şi se serveşte caldă în puţină zeamă în care a fiert, cu mujdei de usturoi sau cu hrean ras.
Carnea se mai poate servi şi cu sos de muştar dizolvat cu ulei, oţet sau zeamă de lămaie, sare şi piper, după gust, sau cu sos remulad.
Capul de viţel se curăţă, i se scot şi ochii, apoi se lasă să stea cateva ore în apă rece, ca să iasă tot sangele. După aceea, capul de viţel se aşază într-un vas încăpător ca să intre întreg şi să fie bine acoperit cu apă, altfel, părţile ce răman afară din apă se înnegresc.
Se adaugă sare şi la primul clocot se spumuieşte, apoi se adaugă legumele, pentru gust şi aromă, şi se lasă să fiarbă la foc domol pană carnea este bine fiartă şi se desprinde uşor de pe oase.
Se ia vasul de pe foc şi se lasă cu totul pană se răceşte puţin, apoi se desprinde carnea de pe oase, se taie în bucăţele potrivite şi se serveşte caldă în puţină zeamă în care a fiert, cu mujdei de usturoi sau cu hrean ras.
Carnea se mai poate servi şi cu sos de muştar dizolvat cu ulei, oţet sau zeamă de lămaie, sare şi piper, după gust, sau cu sos remulad.
Tag-uri: rasol din cap de vita |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :