Statistics:
Visits: 827 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rasol alb
Q: | Intreaba despre Rasol alb |
Ingrediente
1 kg carne (rasol alb), 1 bucată de os cu măduvă şi legumele 1-2 cepe, 1 ţelină, 200-300 g morcovi, 1 pătrunjel, 1/4 căpăţană varză dulce, 1-2 ardei graşi, 600 g cartofi, 1 lingură de pătrunjel verde tăiat mărunt, hrean, oţet, sare.
Mod de preparare
Mai întai se pune osul la fiert în apă rece, iar cand începe să dea în fiert se spumuieşte, se lasă să fiarbă cam 1 oră, după care se introduce carnea, în timpul fierberii. La început se sărează mai puţin, iar după ce carnea este pe jumătate fiartă se adaugă legumele, dacă sunt proaspete (cele de toamnă se pun ceva mai din timp). Prepararea în continuare se face la fel ca în reţeta anterioară. Rasolul alb poate fi servit cu diferite sosuri: sos de hrean, sos tomat, sos de mărar şi altele.
1 kg carne (rasol alb), 1 bucată de os cu măduvă şi legumele 1-2 cepe, 1 ţelină, 200-300 g morcovi, 1 pătrunjel, 1/4 căpăţană varză dulce, 1-2 ardei graşi, 600 g cartofi, 1 lingură de pătrunjel verde tăiat mărunt, hrean, oţet, sare.
Mod de preparare
Mai întai se pune osul la fiert în apă rece, iar cand începe să dea în fiert se spumuieşte, se lasă să fiarbă cam 1 oră, după care se introduce carnea, în timpul fierberii. La început se sărează mai puţin, iar după ce carnea este pe jumătate fiartă se adaugă legumele, dacă sunt proaspete (cele de toamnă se pun ceva mai din timp). Prepararea în continuare se face la fel ca în reţeta anterioară. Rasolul alb poate fi servit cu diferite sosuri: sos de hrean, sos tomat, sos de mărar şi altele.
Tag-uri: rasol alb, os cu maduva, ceapa, telina |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :