Statistics:
Visits: 781 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rasol de creier de vaca cu maioneza
Q: | Intreaba despre Rasol de creier de vaca cu maioneza |
Ingrediente
1-2 creieri de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1 lingură de oţet, 50-100 g smantană, 100-150 g maioneză, 1 varf de cuţit piper pisat, sare.
Mod de preparare
Se pune creierul în apă rece şi se ţine pană ce iese tot sangele, după care se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert în cratiţa în care s-au pus la fiert legumele, foaia de dafin, piperul şi puţină sare.
Cand a dat în fiert se adaugă o lingură de oţet şi se continuă fierberea cam 10-15 min, după care creierul se lasă în aceeaşi zeamă pană la răcire.
La servire se taie în felii, se aranjează pe platou, deasupra se toarnă maioneză amestecată cu smantană şi potrivită la gust cu sare şi piper pisat.
1-2 creieri de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1 lingură de oţet, 50-100 g smantană, 100-150 g maioneză, 1 varf de cuţit piper pisat, sare.
Mod de preparare
Se pune creierul în apă rece şi se ţine pană ce iese tot sangele, după care se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert în cratiţa în care s-au pus la fiert legumele, foaia de dafin, piperul şi puţină sare.
Cand a dat în fiert se adaugă o lingură de oţet şi se continuă fierberea cam 10-15 min, după care creierul se lasă în aceeaşi zeamă pană la răcire.
La servire se taie în felii, se aranjează pe platou, deasupra se toarnă maioneză amestecată cu smantană şi potrivită la gust cu sare şi piper pisat.
Tag-uri: rasol de creier, ceapa, sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :