Statistics:
Visits: 1,115 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Calcan rasol
Q: | Intreaba despre Calcan rasol |
Mod de preparare:
Se taie capul calcanului, care nu se foloseşte, iar corpul se spintecă, se scot intestinele după care se spală bine cu foarte multă apă rece la robinet. Corpul calcanului se taie în felii fără să se cureţe de solzi şi de piele, ca să nu se făramiţeze la fiert, se spală din nou cu multă apă rece ca să iasă mirosul de mâl; se usucă tamponând cu un prosop curat, apoi se sărează şi se lasă 10-20 min, după care bucăţile se pun la fiert. După ce calcanul a fiert, se poate curăţa de solzi şi de piele. Calcanul curăţat de piele rămane alb. Se serveşte cu sos vinegretă, remulad sau cald cu unt topit, felii de lămaie şi cartofi natur presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Se taie capul calcanului, care nu se foloseşte, iar corpul se spintecă, se scot intestinele după care se spală bine cu foarte multă apă rece la robinet. Corpul calcanului se taie în felii fără să se cureţe de solzi şi de piele, ca să nu se făramiţeze la fiert, se spală din nou cu multă apă rece ca să iasă mirosul de mâl; se usucă tamponând cu un prosop curat, apoi se sărează şi se lasă 10-20 min, după care bucăţile se pun la fiert. După ce calcanul a fiert, se poate curăţa de solzi şi de piele. Calcanul curăţat de piele rămane alb. Se serveşte cu sos vinegretă, remulad sau cald cu unt topit, felii de lămaie şi cartofi natur presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Tag-uri: calcan |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :