Statistics:
Visits: 2,870 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Limba de vaca rasol, cu sos de hrean
Q: | Intreaba despre Limba de vaca rasol, cu sos de hrean |
Ingreriente:
Limbă de vacă 1-1,2 kg, morcovi 400 g, albitură 200 g, ţelină 200 g, ceapă 100 g, hrean 200 g, unt 50 g, făină 50 g, smântână 250 g, oţet 9° 50 ml, sare.
Cum se prepară:
Limba se curăţă, se opăreşte, se spală din nou şi se fierbe în apă cu sare, spumându-se cât este necesar. După circa 2 ore si jumătate se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa şi se mai fierb circa o oră. Se scoate limba din supă, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Zarzavatul de supă se taie cuburi. Se înfierbântă untul, se încorporează făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu smântână subţiată cu apă, oţet şi puţină sare. Hreanul se curăţă, se dă pe răzătoare, se adaugă la sos şi se lasă să fiarbă circa 30 min la un foc domol. La servit, la fiecare porţie, se pun 2-3 felii de limbă, o cantitate de zarzavat de supă şi se toarnă pe deasupra 1-2 linguri de sos de hrean.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Limbă de vacă 1-1,2 kg, morcovi 400 g, albitură 200 g, ţelină 200 g, ceapă 100 g, hrean 200 g, unt 50 g, făină 50 g, smântână 250 g, oţet 9° 50 ml, sare.
Cum se prepară:
Limba se curăţă, se opăreşte, se spală din nou şi se fierbe în apă cu sare, spumându-se cât este necesar. După circa 2 ore si jumătate se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa şi se mai fierb circa o oră. Se scoate limba din supă, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Zarzavatul de supă se taie cuburi. Se înfierbântă untul, se încorporează făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu smântână subţiată cu apă, oţet şi puţină sare. Hreanul se curăţă, se dă pe răzătoare, se adaugă la sos şi se lasă să fiarbă circa 30 min la un foc domol. La servit, la fiecare porţie, se pun 2-3 felii de limbă, o cantitate de zarzavat de supă şi se toarnă pe deasupra 1-2 linguri de sos de hrean.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: limba de vaca, rasol, sos de hrean, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 July '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :