Statistics:
Visits: 998 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu vinete I
Q: | Intreaba despre Pui cu vinete I |
Ingrediente
1 kg pui, 1,5 kg vinete, 120 ml ulei, 100 ml vin, 1 căpăţană de usturoi, 2-3 cepe, 30 g făină, 30 g bulion, 500 g roşii, pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Puiul, tăiat in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in jumătate din cantitatea de ulei incins, cat să se rumenească puţin, apoi se scoate, se pune in alt vas, iar in untura rămasă se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, se adaugă făina, bulionul, usturoiul tăiat mărunt, se stinge cu apă caldă sau zeamă de oase şi se fierbe puţin.
Se strecoară apoi peste carne, se potriveşte de sare şi se mai fierbe lent. Cand carnea este gata, se adaugă vinetele pregătite astfel: se spală şi se taie in felii pe lungime sau in bucăţi mari, se dau prin făină şi se prăjesc pe rand in restul de ulei.
După ce s-au prăjit toate bucăţile se pun in vasul cu carne cand aceasta este aproape gata şi se mai fierb impreună 20—25 min. Roşiile se taie in sferturi sau in felii, se pun peste mancare,apoi aceasta se introduce in cuptor pentru circa 10 min., pentru gratinare.
Se serveşte presărat deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
1 kg pui, 1,5 kg vinete, 120 ml ulei, 100 ml vin, 1 căpăţană de usturoi, 2-3 cepe, 30 g făină, 30 g bulion, 500 g roşii, pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Puiul, tăiat in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in jumătate din cantitatea de ulei incins, cat să se rumenească puţin, apoi se scoate, se pune in alt vas, iar in untura rămasă se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, se adaugă făina, bulionul, usturoiul tăiat mărunt, se stinge cu apă caldă sau zeamă de oase şi se fierbe puţin.
Se strecoară apoi peste carne, se potriveşte de sare şi se mai fierbe lent. Cand carnea este gata, se adaugă vinetele pregătite astfel: se spală şi se taie in felii pe lungime sau in bucăţi mari, se dau prin făină şi se prăjesc pe rand in restul de ulei.
După ce s-au prăjit toate bucăţile se pun in vasul cu carne cand aceasta este aproape gata şi se mai fierb impreună 20—25 min. Roşiile se taie in sferturi sau in felii, se pun peste mancare,apoi aceasta se introduce in cuptor pentru circa 10 min., pentru gratinare.
Se serveşte presărat deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :