Statistics:
Visits: 635 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pogace cu chimen II
Q: | Intreaba despre Pogace cu chimen II |
Ingrediente:
Făină 1 kg, unt 450 g, gălbenuşuri de ou 6 buc, smantană 250 g, lapte 250 ml, drojdie de bere 40 g, chimen 20 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte şi puţină făină, se lasă să crească, apoi se încorporează restul de faină, laptele, smantana, gălbenuşurile de ou, sarea şi chimenul măcinat fin. Se lasă să dospească o oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie. Se unge întreaga suprafaţă a aluatului cu unt, cu excepţia marginilor. Se îndoaie marginile peste unt, se împătureşte aluatul şi se turează de 3- 4 ori, lăsandu-se aluatul la rece după flecare împachetare şi turare. După aceea se întinde din nou aluatul pe o planşetă, se taie eu o ruletă romburi, care se ung pe deasupra cu ou, se aşează în tăvi şi se coc în cuptor la un foc potrivit.
Făină 1 kg, unt 450 g, gălbenuşuri de ou 6 buc, smantană 250 g, lapte 250 ml, drojdie de bere 40 g, chimen 20 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte şi puţină făină, se lasă să crească, apoi se încorporează restul de faină, laptele, smantana, gălbenuşurile de ou, sarea şi chimenul măcinat fin. Se lasă să dospească o oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie. Se unge întreaga suprafaţă a aluatului cu unt, cu excepţia marginilor. Se îndoaie marginile peste unt, se împătureşte aluatul şi se turează de 3- 4 ori, lăsandu-se aluatul la rece după flecare împachetare şi turare. După aceea se întinde din nou aluatul pe o planşetă, se taie eu o ruletă romburi, care se ung pe deasupra cu ou, se aşează în tăvi şi se coc în cuptor la un foc potrivit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :