Statistics:
Visits: 960 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pogace cu jumari
Q: | Intreaba despre Pogace cu jumari |
Ingrediente:
Făină 1 kg, jumări de porc 400 g, untură de porc 200 g, drojdie de bere 40 g, ouă 2 buc, zahăr 50 g, lapte 650 ml, chimen 20 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Drojdia de bere se dizolvă în puţin lapte, se adaugă zahărul şi puţină făină şi se lasă să crească. După circa o oră se adaugă restul de lapte şi de făină şi se lasă să dospească încă o oră. Jumările se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu untura, sarea şi piperul. Din cocă se întinde cu sucitorul o foaie, cu grosimea de circa 1 cm, peste care se întinde cu un cuţit compoziţia făcută din jumări şi untură, se împătureşte coca şi se turează de 3- 4 ori, lasandu-se coca sa se repauzeze la rece după fiecare împăturire şi turare. După aceea se întinde din nou foaia, se taie cu un pahar sau cu o ruletă de tăiat coca, se unge fiecare bucată cu ou, se presară cu chimen, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Se servesc de regulă la ţuică sau coniac.
Făină 1 kg, jumări de porc 400 g, untură de porc 200 g, drojdie de bere 40 g, ouă 2 buc, zahăr 50 g, lapte 650 ml, chimen 20 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Drojdia de bere se dizolvă în puţin lapte, se adaugă zahărul şi puţină făină şi se lasă să crească. După circa o oră se adaugă restul de lapte şi de făină şi se lasă să dospească încă o oră. Jumările se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu untura, sarea şi piperul. Din cocă se întinde cu sucitorul o foaie, cu grosimea de circa 1 cm, peste care se întinde cu un cuţit compoziţia făcută din jumări şi untură, se împătureşte coca şi se turează de 3- 4 ori, lasandu-se coca sa se repauzeze la rece după fiecare împăturire şi turare. După aceea se întinde din nou foaia, se taie cu un pahar sau cu o ruletă de tăiat coca, se unge fiecare bucată cu ou, se presară cu chimen, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Se servesc de regulă la ţuică sau coniac.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :