Statistics:
Visits: 838 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pogace cu chimen I
Q: | Intreaba despre Pogace cu chimen I |
Ingrediente:
Făină 1,2 kg, unt 1 kg, ouă 6 buc, chimen 15 g, sare.
Mod de preparare:
Din 1 kg făină, 200 g unt, 6 gălbenuşuri, chimen măcinat, sare şi apă se prepară o cocă ce se întinde cu sucitorul. Din restul de 200 g făină şi 800 g unt se face o compoziţie, care se întinde cu cuţitul pe întreaga suprafaţă a aluatului. Se împătureşte aluatul şi se turează de 3- 4 ori, lăsandu-se să se odihnească la frigider cate 15 min. după fiecare împăturire şi turare. Se întinde din nou o foaie cu grosimea de circa 1 cm şi se taie cu un pahar sau cu o ruletă de tăiat coca, se unge cu albuş de ou fiecare bucată de cocă, se aşează în tăvi şi se coc în cuptor, la un foc tare.
Făină 1,2 kg, unt 1 kg, ouă 6 buc, chimen 15 g, sare.
Mod de preparare:
Din 1 kg făină, 200 g unt, 6 gălbenuşuri, chimen măcinat, sare şi apă se prepară o cocă ce se întinde cu sucitorul. Din restul de 200 g făină şi 800 g unt se face o compoziţie, care se întinde cu cuţitul pe întreaga suprafaţă a aluatului. Se împătureşte aluatul şi se turează de 3- 4 ori, lăsandu-se să se odihnească la frigider cate 15 min. după fiecare împăturire şi turare. Se întinde din nou o foaie cu grosimea de circa 1 cm şi se taie cu un pahar sau cu o ruletă de tăiat coca, se unge cu albuş de ou fiecare bucată de cocă, se aşează în tăvi şi se coc în cuptor, la un foc tare.
Tag-uri: chiman, unt, galbenusuri, sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :