Statistics:
Visits: 995 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piure de cartofi cu friganele
Q: | Intreaba despre Piure de cartofi cu friganele |
Ingrediente:
Cartofi 1,5 kg. unt 100 g, lapte 700 ml, ouă 6 buc, franzelă 400 g, ulei 125 g, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb in apă cu sare. Se scurg, se trec prin maşina de tocat, se amestecă cu 75 g unt, 300 ml lapte şi 3 gălbenuşuri şi se bat bine cu telul. Franzela se taie felii, se înmoaie în restul de lapte. se trece prin ou şi se rumeneşte pe ambele părţi în ulei. Frigănelele se servesc cu piure de cartofi stropit pe deasupra m unt topit. Piureul de cartofi se poate aroma cu puţină nucşoară.
Cartofi 1,5 kg. unt 100 g, lapte 700 ml, ouă 6 buc, franzelă 400 g, ulei 125 g, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb in apă cu sare. Se scurg, se trec prin maşina de tocat, se amestecă cu 75 g unt, 300 ml lapte şi 3 gălbenuşuri şi se bat bine cu telul. Franzela se taie felii, se înmoaie în restul de lapte. se trece prin ou şi se rumeneşte pe ambele părţi în ulei. Frigănelele se servesc cu piure de cartofi stropit pe deasupra m unt topit. Piureul de cartofi se poate aroma cu puţină nucşoară.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :