Statistics:
Visits: 1,239 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi piure gratinati
Q: | Intreaba despre Cartofi piure gratinati |
Ingrediente
800 g cartofi, 200 g caÅŸcaval, 100 g unt, 50 g pesmet.
Mod de prepapare
Cartofii curăţaţi de coajă se pun la fiert cu apă fierbinte şi puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă, se trec prin sită, se pun într-o tavă unsă cu o parte din unt şi presărată cu pesmet, se netezesc cu lama unui cuţit şi deasupra lor se fac modele în formă de randuri sau de gratii. Se presară deasupra cu caşcaval ras, se stropesc cu restul de unt şi se introduc în cuptorul încins. Se ţin la copt pană se rumenesc (se gratinează) pe toată suprafaţa. Se servesc calzi, cu ochiuri sau cu iaurt.
800 g cartofi, 200 g caÅŸcaval, 100 g unt, 50 g pesmet.
Mod de prepapare
Cartofii curăţaţi de coajă se pun la fiert cu apă fierbinte şi puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă, se trec prin sită, se pun într-o tavă unsă cu o parte din unt şi presărată cu pesmet, se netezesc cu lama unui cuţit şi deasupra lor se fac modele în formă de randuri sau de gratii. Se presară deasupra cu caşcaval ras, se stropesc cu restul de unt şi se introduc în cuptorul încins. Se ţin la copt pană se rumenesc (se gratinează) pe toată suprafaţa. Se servesc calzi, cu ochiuri sau cu iaurt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :