Statistics:
Visits: 1,000 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friganele de cartofi
Q: | Intreaba despre Friganele de cartofi |
Ingrediente
600 g cartofi, 300 g făină, 1/2 I lapte, 100 g unt, sare, piper, 3-4 ouă şi ulei pentru prăjit.
Mod de prepapare
Cartofii se curăţă de coajă şi se ţin în apă rece. Intre timp, într-un castron se cerne făină, se pun ouăle, sare, piper şi se subţiază cu lapte pană se face o cocă ca de clătite, în care se pun cartofii raşi pe râzătoare. Se ia cate o lingură plină din această compoziţie şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei bine încins. Frigănelele prăjite se aşază într-un castron bine încălzit şi se stropesc cu unt fierbinte. Se acoperă şi se ţin pană la servire.
Se servesc calde, fie cu o garnitură de legume, fie cu smantana.
600 g cartofi, 300 g făină, 1/2 I lapte, 100 g unt, sare, piper, 3-4 ouă şi ulei pentru prăjit.
Mod de prepapare
Cartofii se curăţă de coajă şi se ţin în apă rece. Intre timp, într-un castron se cerne făină, se pun ouăle, sare, piper şi se subţiază cu lapte pană se face o cocă ca de clătite, în care se pun cartofii raşi pe râzătoare. Se ia cate o lingură plină din această compoziţie şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei bine încins. Frigănelele prăjite se aşază într-un castron bine încălzit şi se stropesc cu unt fierbinte. Se acoperă şi se ţin pană la servire.
Se servesc calde, fie cu o garnitură de legume, fie cu smantana.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :