Statistics:
Visits: 830 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pilaf de spanac
Q: | Intreaba despre Pilaf de spanac |
Ingrediente
1 kg spanac, 100 g ceapă, 250-300 g orez, 100 g unt sau ulei, 60 g unt, sare, piper.
Mod de preparare
Spanacul se curăţă, se spală in mai multe ape şi se pune la fiert, 5—6 min, in apă clocotită cu sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi se lasă in strecurătoare să se scurgă. Separat, intr-o cratiţă cu ulei, se căleşte ceapa tăiată mărunt şi cand aceasta s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se impreună 5—10 min, după care se stinge cu zeamă de la fiertul spanacului sau cu apă fiartă, socotindu-se la o parte orez 3 părţi lichid.
Se adaugă apoi spanacul tocat, sare, piper, se amestecă totul uşor şi se introduce in cuptor la foc mic, pe o cărămidă şi cu uşa cuptorului deschisă. Pilaful este gata in 20—25 min. Se serveşte cu unt cald deasupra sau cu caşcaval ras.
La servire, pilaful va avea un aspect mai frumos, dacă se pune intr-o ceaşcă mai mare cu gura mai largă şi unsă bine cu unt topit, se presează, după care se răstoarnă pe un platou incălzit sau pe farfuria in care se serveşte la masă.
1 kg spanac, 100 g ceapă, 250-300 g orez, 100 g unt sau ulei, 60 g unt, sare, piper.
Mod de preparare
Spanacul se curăţă, se spală in mai multe ape şi se pune la fiert, 5—6 min, in apă clocotită cu sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi se lasă in strecurătoare să se scurgă. Separat, intr-o cratiţă cu ulei, se căleşte ceapa tăiată mărunt şi cand aceasta s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se impreună 5—10 min, după care se stinge cu zeamă de la fiertul spanacului sau cu apă fiartă, socotindu-se la o parte orez 3 părţi lichid.
Se adaugă apoi spanacul tocat, sare, piper, se amestecă totul uşor şi se introduce in cuptor la foc mic, pe o cărămidă şi cu uşa cuptorului deschisă. Pilaful este gata in 20—25 min. Se serveşte cu unt cald deasupra sau cu caşcaval ras.
La servire, pilaful va avea un aspect mai frumos, dacă se pune intr-o ceaşcă mai mare cu gura mai largă şi unsă bine cu unt topit, se presează, după care se răstoarnă pe un platou incălzit sau pe farfuria in care se serveşte la masă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :