FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 816
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pilaf de spanac

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pilaf de spanac

 Q:   Intreaba despre Pilaf de spanac       
Pilaf de spanacIngrediente

1 kg spanac, 100 g ceapă, 250-300 g orez, 100 g unt sau ulei, 60 g unt, sare, piper.

Mod de preparare

Spanacul se curăţă, se spală in mai multe ape şi se pune la fiert, 5—6 min, in apă clocotită cu sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi se lasă in strecurătoare să se scurgă. Separat, intr-o cratiţă cu ulei, se căleşte ceapa tăiată mărunt şi cand aceasta s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se impreună 5—10 min, după care se stinge cu zeamă de la fiertul spanacului sau cu apă fiartă, socotindu-se la o parte orez 3 părţi lichid.

Se adaugă apoi spanacul tocat, sare, piper, se amestecă totul uşor şi se introduce in cuptor la foc mic, pe o cărămidă şi cu uşa cuptorului deschisă. Pilaful este gata in 20—25 min. Se serveşte cu unt cald deasupra sau cu caşcaval ras.

La servire, pilaful va avea un aspect mai frumos, dacă se pune intr-o ceaşcă mai mare cu gura mai largă şi unsă bine cu unt topit, se presează, după care se răstoarnă pe un platou incălzit sau pe farfuria in care se serveşte la masă.


Tag-uri: pilaf, spanac, ceapa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :