FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 841
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Patlagele vinete tocate

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Patlagele vinete tocate

 Q:   Intreaba despre Patlagele vinete tocate       
Patlagele vinete tocateVinetele pentru tocat se aleg tinere si foarte proaspete. Se coc, se curata de coaja cu mana uscata sau numai putin umeda, avand grija sa nu se ude vinetele de apa.

Se desfac apoi in suvite si se lasa sa se scurga pe o planseta inclinata, care a fost spalata, oparita si bine uscata. Se presara deasupra sare si se lasa 3—4 ore sa se scurga bine toata zeama lor. Dupa ce s-a scurs se aseaza in borcane si se indeasa cu coada unei linguri de lemn pentru a nu ramane goluri de aer intre suvite.

Se aleg borcane mici in care sa incapa o vanata sau cel mult doua (de preferat cele de mustar) deoarece un borcan inceput trebuie consumat o singura data, caci se altereaza usor. Borcanele se lasa goale pe o portiune de 2—3 cm ca si la celelate conserve.

Se sterg apoi cu o vata inmuiata in alcool pe margini, in interior si exterior si se toarna deasupra ulei proaspat intr-un strat aproximativ de 1 cm. Se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza, prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.

Cand se desface un borcan se toaca vinetele cu un cutit de lemn, se adauga ceapa tocata fin si ulei proaspat si se amesteca bine. Uneori, la vinetele gata preparate, se adauga o lingurita de zeama de lamaie, smantana sau maioneza, dupa gust.


Tag-uri: patlagele, vinete, borcane



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :