Statistics:
Visits: 819 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Patlagele vinete tocate
Q: | Intreaba despre Patlagele vinete tocate |
Vinetele pentru tocat se aleg tinere si foarte proaspete. Se coc, se curata de coaja cu mana uscata sau numai putin umeda, avand grija sa nu se ude vinetele de apa.
Se desfac apoi in suvite si se lasa sa se scurga pe o planseta inclinata, care a fost spalata, oparita si bine uscata. Se presara deasupra sare si se lasa 3—4 ore sa se scurga bine toata zeama lor. Dupa ce s-a scurs se aseaza in borcane si se indeasa cu coada unei linguri de lemn pentru a nu ramane goluri de aer intre suvite.
Se aleg borcane mici in care sa incapa o vanata sau cel mult doua (de preferat cele de mustar) deoarece un borcan inceput trebuie consumat o singura data, caci se altereaza usor. Borcanele se lasa goale pe o portiune de 2—3 cm ca si la celelate conserve.
Se sterg apoi cu o vata inmuiata in alcool pe margini, in interior si exterior si se toarna deasupra ulei proaspat intr-un strat aproximativ de 1 cm. Se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza, prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.
Cand se desface un borcan se toaca vinetele cu un cutit de lemn, se adauga ceapa tocata fin si ulei proaspat si se amesteca bine. Uneori, la vinetele gata preparate, se adauga o lingurita de zeama de lamaie, smantana sau maioneza, dupa gust.
Se desfac apoi in suvite si se lasa sa se scurga pe o planseta inclinata, care a fost spalata, oparita si bine uscata. Se presara deasupra sare si se lasa 3—4 ore sa se scurga bine toata zeama lor. Dupa ce s-a scurs se aseaza in borcane si se indeasa cu coada unei linguri de lemn pentru a nu ramane goluri de aer intre suvite.
Se aleg borcane mici in care sa incapa o vanata sau cel mult doua (de preferat cele de mustar) deoarece un borcan inceput trebuie consumat o singura data, caci se altereaza usor. Borcanele se lasa goale pe o portiune de 2—3 cm ca si la celelate conserve.
Se sterg apoi cu o vata inmuiata in alcool pe margini, in interior si exterior si se toarna deasupra ulei proaspat intr-un strat aproximativ de 1 cm. Se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza, prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.
Cand se desface un borcan se toaca vinetele cu un cutit de lemn, se adauga ceapa tocata fin si ulei proaspat si se amesteca bine. Uneori, la vinetele gata preparate, se adauga o lingurita de zeama de lamaie, smantana sau maioneza, dupa gust.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :