Statistics:
Visits: 1,001 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Patlagele vinete a la grec
Q: | Intreaba despre Patlagele vinete a la grec |
Ingrediente
3 kg vinete, 500 ml ulei, 1,5 kg rosii, 5—6 catei de usturoi, 1—2 legaturi patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se aleg vinetele proaspete si potrivit de mari. Se curata cate o fasie din coaja din distanta in distanta. Se taie vinetele in lung, in jumatati, apoi felii nu prea groase, se aseaza intr-un vas, se presara sare, se amesteca, apoi se lasa o ora pentru ca sa se scurga zeama amara.
Intre timp, se prepara sosul de rosii, dupa explicatiile date. Cand vinetele si-au lasat zeama, se spala si se storc bine intr-un servet foarte curat. Se toarna ulei intr-un vas si se calesc vinetele, intorcandu-le pe ambele parti, pana ce se inmoaie.
Separat, se curata si se toaca cateii de usturoi. Intr-o cratita mai mare se toarna putin ulei, se aseaza vinetele si pe deasupra se presara usturoiul tocat. Peste vinete se pune sucul de rosii, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust.
Se aseaza cratita pe masina peste o tabla, la un foc potrivit si se lasa sa fiarba incet pana ce sucul mai scade. Cand mancarea este gata, se aseaza in borcane, se inchid si se sterilizeaza in prima zi 25 minute, iar a doua zi 10—15 minute.
3 kg vinete, 500 ml ulei, 1,5 kg rosii, 5—6 catei de usturoi, 1—2 legaturi patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se aleg vinetele proaspete si potrivit de mari. Se curata cate o fasie din coaja din distanta in distanta. Se taie vinetele in lung, in jumatati, apoi felii nu prea groase, se aseaza intr-un vas, se presara sare, se amesteca, apoi se lasa o ora pentru ca sa se scurga zeama amara.
Intre timp, se prepara sosul de rosii, dupa explicatiile date. Cand vinetele si-au lasat zeama, se spala si se storc bine intr-un servet foarte curat. Se toarna ulei intr-un vas si se calesc vinetele, intorcandu-le pe ambele parti, pana ce se inmoaie.
Separat, se curata si se toaca cateii de usturoi. Intr-o cratita mai mare se toarna putin ulei, se aseaza vinetele si pe deasupra se presara usturoiul tocat. Peste vinete se pune sucul de rosii, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust.
Se aseaza cratita pe masina peste o tabla, la un foc potrivit si se lasa sa fiarba incet pana ce sucul mai scade. Cand mancarea este gata, se aseaza in borcane, se inchid si se sterilizeaza in prima zi 25 minute, iar a doua zi 10—15 minute.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :