Statistics:
Visits: 1,771 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vinete tocate conservate
Q: | Intreaba despre Vinete tocate conservate |
Se aleg vinete coapte, de marime mijlocie, de culoare aproape neagra, lucioase si pufoase (cele tari au seminte mari iar cele verzui sunt amare). Se coc pe jar sau pe plita bine incinsa si, pe masura ce se coc, se aseaza la rand pe un fund de lemn.
Dupa ce s-au racit putin se curata, avand grija ca in timpul indepartarii cojii sa se clateasca degetele in apa rece, insa imediat sa se stearga mana cu prosopul, ca apa sa nu vina in contact cu miezul vinetei; altfel se innegresc.
Vinetele curatate se pun la rand pe un alt fund de lemn asezat putin inclinat, lasandu-se astfel 2—3 ore ca sa se scurga zeama amara a acestora. Dupa ce vinetele s-au scurs, se toaca pe fundul de lemn, cu un tocator de lemn, sarandu-le dupa gust.
Vinetele tocate se aseaza in borcane cu gura mica sau in sticle de 1/2 l, care se umplu putin cate putin, batandu-le usor de masa ca sa nu ramana inauntru goluri de aer. Deasupra vinetelor se pune un strat de ulei. Borcanele sau sticlele se lasa goale de 2—3 cm si dupa ce se leaga cu celofan se fierb in bain-Marie, timp de 1 ora.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Dupa ce s-au racit putin se curata, avand grija ca in timpul indepartarii cojii sa se clateasca degetele in apa rece, insa imediat sa se stearga mana cu prosopul, ca apa sa nu vina in contact cu miezul vinetei; altfel se innegresc.
Vinetele curatate se pun la rand pe un alt fund de lemn asezat putin inclinat, lasandu-se astfel 2—3 ore ca sa se scurga zeama amara a acestora. Dupa ce vinetele s-au scurs, se toaca pe fundul de lemn, cu un tocator de lemn, sarandu-le dupa gust.
Vinetele tocate se aseaza in borcane cu gura mica sau in sticle de 1/2 l, care se umplu putin cate putin, batandu-le usor de masa ca sa nu ramana inauntru goluri de aer. Deasupra vinetelor se pune un strat de ulei. Borcanele sau sticlele se lasa goale de 2—3 cm si dupa ce se leaga cu celofan se fierb in bain-Marie, timp de 1 ora.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: vinete, vinete conservate |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :