FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,750
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Vinete tocate conservate

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Vinete tocate conservate

 Q:   Intreaba despre Vinete tocate conservate       
Vinete tocate conservateSe aleg vinete coapte, de marime mijlocie, de culoare aproape neagra, lucioase si pufoase (cele tari au seminte mari iar cele verzui sunt amare). Se coc pe jar sau pe plita bine incinsa si, pe masura ce se coc, se aseaza la rand pe un fund de lemn.

Dupa ce s-au racit putin se curata, avand grija ca in timpul indepartarii cojii sa se clateasca degetele in apa rece, insa imediat sa se stearga mana cu prosopul, ca apa sa nu vina in contact cu miezul vinetei; altfel se innegresc.

Vinetele curatate se pun la rand pe un alt fund de lemn asezat putin inclinat, lasandu-se astfel 2—3 ore ca sa se scurga zeama amara a acestora. Dupa ce vinetele s-au scurs, se toaca pe fundul de lemn, cu un tocator de lemn, sarandu-le dupa gust.

Vinetele tocate se aseaza in borcane cu gura mica sau in sticle de 1/2 l, care se umplu putin cate putin, batandu-le usor de masa ca sa nu ramana inauntru goluri de aer. Deasupra vinetelor se pune un strat de ulei. Borcanele sau sticlele se lasa goale de 2—3 cm si dupa ce se leaga cu celofan se fierb in bain-Marie, timp de 1 ora.


FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!


Tag-uri: vinete, vinete conservate



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 18 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :