FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 767
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pateu de iepure

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pateu de iepure

 Q:   Intreaba despre Pateu de iepure       
Pateu de iepure Ingrediente

Partea carnoasa de la un iepure, 500 g carne de porc (pulpa sau fileu), 600 g slanina proaspata, 2-3 g piper pisat fin, nucsoara rasa, 50 g coniac, sare.

Mod de preparare

Dupa ce iepurele a fost jupuit de blana, se marineaza sau se prepara proaspat.
Se curata carnea de pielite, dupa care se scot muschiuletii si toata carnea de pe oase.

Muschiuletii se taie in doua, in lung, si se invelesc in felii de slanina taiata cat mai subtire (slanina se subtiaza batandu-se cu ciocanul de carne).

Carnea de iepure dezosata si carnea de porc se trec de doua ori prin masina de tocat (a doua oara cu sita deasa), apoi se amesteca, framantandu-se bine, si se adauga cate putina apa (cateva linguri), piperul, nucsoara, coniacul, 100 g slanina taiata in cubulete si sare, dupa gust.

Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma tapetata cu felii de slanina foarte subtiri la mijlocul careia, pe doua randuri, se pun muschiuletii inveliti in slanina si peste ei se adauga restul de compozitie.

Feliile de slanina care au tapetat forma se intorc de pe marginile formei peste compozitie. (Compozitia mai poate fi acoperita cu un aluat simplu preparat din faina si apa.)

Forma umpluta se aseaza intr-o tava cu apa clocotita si se introduce pentru 1/2—2 ore in cuptorul incins, unde trebuie sa fiarba fara Intrerupere. In cazul in care scade apa in tava, se mai adauga apa, iar ca sa nu se arda pateul, pe deasupra se acopera cu o hartie groasa, unsa cu grasime.

Pateul se incearca daca este gata prin intepare cu un betisor subtire; daca nu iese deasupra un suc de culoare roz, inseamna ca pateul este gata. Se scoate forma din cuptor, se curata pe deasupra de coca, se acopera cu o scandurica peste care se pune o greutate de circa 2 kg ca sa se preseze si se tine la rece pana a doua zi.

Dupa ce s-a racit bine, pateul se scoate din forma, scufundand fundul acesteia intr-un vas cu apa clocotita. Se rastoarna pe un platou plat si bine racit si se pune din nou la rece pentru cateva minute.

Se serveste fie invelit in staniol pentru a fi taiat, fie taiat felii. Pateul taiat in felii se glaseaza cu aspic si se garniseste tot cu aspic taiat in diferite forme.


Tag-uri: pateu, iepure, porc



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :