Statistics:
Visits: 789 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastravi rasol
Q: | Intreaba despre Pastravi rasol |
Ingrediente
1 kg păstrăvi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, pătrunjel verde, sare, oţet, 1 lămaie, cîţiva cartofi, 100 ml ulei sau unt
Mod de preparare
Fiind un peşte foarte sensibil, păstrăvul se ţine tot timpul la gheaţă. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de păstrăvi, în care se fierbe zarzavatul circa 30 min, apoi se pun păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, lăsîndu-se să fiarbă foarte încet 3-6 min, ca să nu se fărîmiţeze. In momentul în care s-au pus păstrăvii la fiert, se adaugă cateva linguri de oţet.
Păstrăvii se lasă să se răcească în zeama în care au fiert, după care se scot şi se pun pe platou. (Cine doreşte să-i cureţe de piele, trebuie să-i scoată din zeamă puţin calzi, altfel nu se curăţă uşor).
Se toarnă deasupra un sos preparat din ulei, oţet, pătrunjel verde tăiat mărunt şi zeamă în care a fiert peştele, sau se serveşte peştele cald, cu cartofii şi legumele cu care a fiert împreună. Se stropeşte cu unt fierbinte şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Se poate servi şi cu felii de lămaie.
1 kg păstrăvi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, pătrunjel verde, sare, oţet, 1 lămaie, cîţiva cartofi, 100 ml ulei sau unt
Mod de preparare
Fiind un peşte foarte sensibil, păstrăvul se ţine tot timpul la gheaţă. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de păstrăvi, în care se fierbe zarzavatul circa 30 min, apoi se pun păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, lăsîndu-se să fiarbă foarte încet 3-6 min, ca să nu se fărîmiţeze. In momentul în care s-au pus păstrăvii la fiert, se adaugă cateva linguri de oţet.
Păstrăvii se lasă să se răcească în zeama în care au fiert, după care se scot şi se pun pe platou. (Cine doreşte să-i cureţe de piele, trebuie să-i scoată din zeamă puţin calzi, altfel nu se curăţă uşor).
Se toarnă deasupra un sos preparat din ulei, oţet, pătrunjel verde tăiat mărunt şi zeamă în care a fiert peştele, sau se serveşte peştele cald, cu cartofii şi legumele cu care a fiert împreună. Se stropeşte cu unt fierbinte şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Se poate servi şi cu felii de lămaie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :