FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 720
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pastravi rasol

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pastravi rasol

 Q:   Intreaba despre Pastravi rasol       
Pastravi rasol Ingrediente

1 kg păstrăvi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, pătrunjel verde, sare, oţet, 1 lămaie, cîţiva cartofi, 100 ml ulei sau unt

Mod de preparare

Fiind un peşte foarte sensibil, păstrăvul se ţine tot timpul la gheaţă. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de păstrăvi, în care se fierbe zarzavatul circa 30 min, apoi se pun păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, lăsîndu-se să fiarbă foarte încet 3-6 min, ca să nu se fărîmiţeze. In momentul în care s-au pus păstrăvii la fiert, se adaugă cateva linguri de oţet.
Păstrăvii se lasă să se răcească în zeama în care au fiert, după care se scot şi se pun pe platou. (Cine doreşte să-i cureţe de piele, trebuie să-i scoată din zeamă puţin calzi, altfel nu se curăţă uşor).
Se toarnă deasupra un sos preparat din ulei, oţet, pătrunjel verde tăiat mărunt şi zeamă în care a fiert peştele, sau se serveşte peştele cald, cu cartofii şi legumele cu care a fiert împreună. Se stropeşte cu unt fierbinte şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Se poate servi şi cu felii de lămaie.


Tag-uri: pastrav, ceapa, morcov, patrunjel



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :