Statistics:
Visits: 1,494 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrama din carne de porc
Q: | Intreaba despre Pastrama din carne de porc |
Ingrediente
1 kg carne macra, 20-25 g sare, 3 g piper, 1 g silitra, 2 g zahar, 5 g boia de ardei, 3 g coriandru, 30 g usturoi, 1 fir cimbru.
Mod de preparare
Carnea se taie in bucati groase de 2—3 cm, late de 5—6 cm, si lungi asa cum ies din taietura, care se freaca cu o parte din amestecul de componente prevazute (sare, piper pisat, silitra, zahar, boia de ardei, coriandru, usturoi zdrobit), dupa care se pun indesat intr-u vas emailat si se presara cu restul de amestec de condimente.
Deasupra se pune un fund de lemn pe care se aseaza greutati si se lasa pentru 4—5 zile la temperatura de 18—20°C. Apoi carnea se scoate din vas, se strapunge la un capat, se leaga cu sfoara si se atarna pentru 2—3 zile la fum cald.
Pastrama se serveste ca atare, taiata subtire si servita cu mustar sau cu gogosari in otet.
1 kg carne macra, 20-25 g sare, 3 g piper, 1 g silitra, 2 g zahar, 5 g boia de ardei, 3 g coriandru, 30 g usturoi, 1 fir cimbru.
Mod de preparare
Carnea se taie in bucati groase de 2—3 cm, late de 5—6 cm, si lungi asa cum ies din taietura, care se freaca cu o parte din amestecul de componente prevazute (sare, piper pisat, silitra, zahar, boia de ardei, coriandru, usturoi zdrobit), dupa care se pun indesat intr-u vas emailat si se presara cu restul de amestec de condimente.
Deasupra se pune un fund de lemn pe care se aseaza greutati si se lasa pentru 4—5 zile la temperatura de 18—20°C. Apoi carnea se scoate din vas, se strapunge la un capat, se leaga cu sfoara si se atarna pentru 2—3 zile la fum cald.
Pastrama se serveste ca atare, taiata subtire si servita cu mustar sau cu gogosari in otet.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :