Statistics:
Visits: 806 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Oua cleioase cu spanac
Q: | Intreaba despre Oua cleioase cu spanac |
Ingrediente:
6 ouă, 1 kg spanac, 2 linguri unt, 1 pahar lapte, 1/2 lingură făină, zeamă de lămaie, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală bine spanacul şi se fierbe în apă clocotită cu puţină sare. După 5- 6 min de fierbere se scurge bine spanacul de zeamă şi se răceşte cu apă rece, după care se toacă mărunt. Untul se pune într-o crăticioară, se încălzeşte, se adaugă făina şi se prăjeşte uşor, se stinge cu lapte şi se amestecă pană dă în fiert, după care se adaugă spanacul. Apoi se potriveşte după gust de sare, piper şi zeamă de lămaie (cui îi place poate adăuga şi puţin usturoi pisat) şi se continuă fierberea pană scade potrivit.
In acest interval de timp se fierb ouă cleioase. Cand se serveşte, spanacul se răstoarnă pe platou şi se pun ouăle deasupra.
6 ouă, 1 kg spanac, 2 linguri unt, 1 pahar lapte, 1/2 lingură făină, zeamă de lămaie, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală bine spanacul şi se fierbe în apă clocotită cu puţină sare. După 5- 6 min de fierbere se scurge bine spanacul de zeamă şi se răceşte cu apă rece, după care se toacă mărunt. Untul se pune într-o crăticioară, se încălzeşte, se adaugă făina şi se prăjeşte uşor, se stinge cu lapte şi se amestecă pană dă în fiert, după care se adaugă spanacul. Apoi se potriveşte după gust de sare, piper şi zeamă de lămaie (cui îi place poate adăuga şi puţin usturoi pisat) şi se continuă fierberea pană scade potrivit.
In acest interval de timp se fierb ouă cleioase. Cand se serveşte, spanacul se răstoarnă pe platou şi se pun ouăle deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :