Statistics:
Visits: 745 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Morun sau nisetru rasol servit cald
Q: | Intreaba despre Morun sau nisetru rasol servit cald |
Ingrediente
7,200 kg morun sau nisetru, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1-2 cepe, 1/2 ţelină, cateva boabe de piper, 1 lingură de oţet, sare, lămaie, pătrunjel verde, unt sau ulei.
Mod de preparare
Se curăţă peştele de solzii răzîndu-se cu cuţitul şi plăcuţele osoase, apoi se taie pe lungime în faşii groase ca mana. Se presară cu sare, se unge cu lămaie şi se lasă să stea pană fierbe zarzavatul. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adaugă o lingură de oţet şi se introduc bucăţile de geşte (1 sau 2 bucăţi). Se fierbe lent, pană cand este gata, încercandu-se cu o furculiţă; dacă furculiţa intră uşor în peşte, acesta este gata . Se ia vasul de pe foc şi se lasă cu peştele în zeama în care a fiert pană se va răci.
Numai după ce s-a răcit se taie în felii subţiri, de grosimea unui deget. Se aşează feliile pe un platou lung bine încălzit, garnisit cu cartofi fierţi chiar atunci şi peste acestea se toarnă unt fierbinte cu lămaie şi se presară verdeaţă. Se poate garnisi cu morcovi fierţi tăiaţi în felii, cu felii de lămaie şi pe margine cu frunze de salată verde.
7,200 kg morun sau nisetru, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1-2 cepe, 1/2 ţelină, cateva boabe de piper, 1 lingură de oţet, sare, lămaie, pătrunjel verde, unt sau ulei.
Mod de preparare
Se curăţă peştele de solzii răzîndu-se cu cuţitul şi plăcuţele osoase, apoi se taie pe lungime în faşii groase ca mana. Se presară cu sare, se unge cu lămaie şi se lasă să stea pană fierbe zarzavatul. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adaugă o lingură de oţet şi se introduc bucăţile de geşte (1 sau 2 bucăţi). Se fierbe lent, pană cand este gata, încercandu-se cu o furculiţă; dacă furculiţa intră uşor în peşte, acesta este gata . Se ia vasul de pe foc şi se lasă cu peştele în zeama în care a fiert pană se va răci.
Numai după ce s-a răcit se taie în felii subţiri, de grosimea unui deget. Se aşează feliile pe un platou lung bine încălzit, garnisit cu cartofi fierţi chiar atunci şi peste acestea se toarnă unt fierbinte cu lămaie şi se presară verdeaţă. Se poate garnisi cu morcovi fierţi tăiaţi în felii, cu felii de lămaie şi pe margine cu frunze de salată verde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :