FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,643
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Lisita la tava cu sos picant

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Lisita la tava cu sos picant

 Q:   Intreaba despre Lisita la tava cu sos picant       
Lisita la tava cu sos picant Ingrediente

1 lisita, 100 g untura, 100 g slanina proaspata, 200 g castraveti murati, 100 ml vin, 1 lingurita de mustar, 50 g bulion, 1/2 lingura faina, 100 g ceapa, 100 ml zeama de marinata sau otet, sare, cimbru, foaie de dafin, piper.

Mod de preparare

Lisita, ca si rata salbatica, se tine 2—3 zile intr-un loc racoros, atarnata pentru fezandare. Cand timpul este rece se poate tine si mai multe zile.

Dupa fezandare, lisita se curata de pene; dar cum penele se smulg foarte greu, este mai bine sa se jupoaie de piele impreuna cu penele.

Se scot apoi maruntaiele, dupa care carnea se pune la marinat. Se scoate din marinata in momentul pregatirii mancarii, se sterge bine, se infasoara in felii de slanina taiata foarte subtire, se leaga cu o ata, se asaza intr-o cratita unsa cu untura si se introduce in cuptor.

Dupa ce carnea s-a rumenit putin, se adauga legumele de la marinata sau altele (cateva felii de ceapa, morcovi si telina), cateva boabe de piper, cimbru, o foaie de dafin si putina apa.

Se frige in continuare pana ce carnea este gata, apoi se scoate friptura in alt vas, iar legumele se presara cu faina si impreuna se prajesc inca 10 min, dupa care se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa, atat cat trebuie ca sosul sa fie potrivit.

Se da in fiert si dupa 5—6 min se strecoara pasandu-se in sosul strecurat; se adauga castraveciorii curatati de coaja si tocati foarte marunt, carnea de lisita fripta si taiata in bucati, mustarul, piperul pisat si se potriveste la gust de sare, otet sau se adauga zeama de la marinare si impreuna se mai fierb 20 min.

Se serveste cu galuste de cartofi sau cu pilaf de orez.


Tag-uri: lisita, tava, sos



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :