Statistics:
Visits: 1,075 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mereng
Q: | Intreaba despre Mereng |
Ingrediente
5 albusuri, 250 g zahar, 250 g frisca, sos de ciocolata, ulei, faina, inghetata.
Mod de preparare
Se bat bine albusurile, adaugand treptat zaharul tos, incalzit din timp pe o hartie pusa intr-o tava la cuptor. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si cu un cornet se toarna din compozitia obtinuta gramajoare rotunde, semisferice, cu diametrul de 5—6 cm, sprituite in forma de spirala (surub).
Se coc la foc foarte moale, lasand sa se usuce bine de tot. Se desprind cu atentie de pe tava, cu varful unui cutit. Dupa ce s-au racit se umple fiecare capacel cu inghetata preferata si se lipesc cate doua, iar intre ele se sprituieste cu multa frisca batuta.
Desupra se poate turna putin sos de ciocolata sau se presara ciocolata rasa. Se prepara la rece si se serveste imediat.
5 albusuri, 250 g zahar, 250 g frisca, sos de ciocolata, ulei, faina, inghetata.
Mod de preparare
Se bat bine albusurile, adaugand treptat zaharul tos, incalzit din timp pe o hartie pusa intr-o tava la cuptor. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si cu un cornet se toarna din compozitia obtinuta gramajoare rotunde, semisferice, cu diametrul de 5—6 cm, sprituite in forma de spirala (surub).
Se coc la foc foarte moale, lasand sa se usuce bine de tot. Se desprind cu atentie de pe tava, cu varful unui cutit. Dupa ce s-au racit se umple fiecare capacel cu inghetata preferata si se lipesc cate doua, iar intre ele se sprituieste cu multa frisca batuta.
Desupra se poate turna putin sos de ciocolata sau se presara ciocolata rasa. Se prepara la rece si se serveste imediat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :