Statistics:
Visits: 942 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lisita cu masline
Q: | Intreaba despre Lisita cu masline |
Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca nu se inveleste lisita in slanina si se prepara cu ulei in loc de untura, iar la urma se adauga in loc de castraveciori maslinele oparite separat pentru desarare.
Cand este aproape gata se adauga felii de lamaie fara coaja si fara samburi si se mai lasa sa dea in cateva clocote. (in loc sa se friga lisita intreaga la cuptor, ea poate fi taiata in bucati si apoi prajita.)
Dupa prajire se scoate carnea in alt vas, iar in uleiul ramas se calesc legumele taiate in felii subtiri, se adauga o lingura de faina, bulion, mirodeniile si se stinge cu putina apa.
Se lasa sa mai fiarba 20—30 min, dupa care se strecoara pasand legumele impreuna cu sosul peste bucatile de lisita prajite si se lasa sa mai fiarba totul pana ce carnea este gata.
Se adauga apoi maslinele, felii de lamaie, vinul, se gusta daca mai este nevoie de sare si se mai da in cateva clocote. Se serveste rece.
Cand este aproape gata se adauga felii de lamaie fara coaja si fara samburi si se mai lasa sa dea in cateva clocote. (in loc sa se friga lisita intreaga la cuptor, ea poate fi taiata in bucati si apoi prajita.)
Dupa prajire se scoate carnea in alt vas, iar in uleiul ramas se calesc legumele taiate in felii subtiri, se adauga o lingura de faina, bulion, mirodeniile si se stinge cu putina apa.
Se lasa sa mai fiarba 20—30 min, dupa care se strecoara pasand legumele impreuna cu sosul peste bucatile de lisita prajite si se lasa sa mai fiarba totul pana ce carnea este gata.
Se adauga apoi maslinele, felii de lamaie, vinul, se gusta daca mai este nevoie de sare si se mai da in cateva clocote. Se serveste rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :