Statistics:
Visits: 965 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lisita cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Lisita cu ciuperci |
Ingrediente
1 lisita, 300-400 g ciuperci, 50 g untura, 50 g unt, 100-200 g ceapa, 1/2 lingura faina, 30 g bulion, 100 ml vin, 1 legatura de patrunjel verde, piper, sare.
Mod de preparare
Dupa ce lisita a fost tinuta in bait (marinata), se scoate, se sterge carnea, se taie in bucati, se trece prin faina si se pune la prajit in untura incinsa. Dupa ce bucatile s-au prajit, se scot in alt vas, iar in untura ramasa se prajeste ceapa taiata marunt, apoi se adauga bulion si se stinge cu apa calda.
Dupa cateva clocote se strecoara sosul peste carne, lasandu-se la foc mic sa fiarba pana se Inmoaie carnea. Intre timp se calesc ciupercile cu unt, putina sare si piper, iar cand scade zeama pe care au lasat-o ciupercile, se adauga vinul si se rastoarna peste carne si impreuna se mai fierb 10 min.
La servire se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
1 lisita, 300-400 g ciuperci, 50 g untura, 50 g unt, 100-200 g ceapa, 1/2 lingura faina, 30 g bulion, 100 ml vin, 1 legatura de patrunjel verde, piper, sare.
Mod de preparare
Dupa ce lisita a fost tinuta in bait (marinata), se scoate, se sterge carnea, se taie in bucati, se trece prin faina si se pune la prajit in untura incinsa. Dupa ce bucatile s-au prajit, se scot in alt vas, iar in untura ramasa se prajeste ceapa taiata marunt, apoi se adauga bulion si se stinge cu apa calda.
Dupa cateva clocote se strecoara sosul peste carne, lasandu-se la foc mic sa fiarba pana se Inmoaie carnea. Intre timp se calesc ciupercile cu unt, putina sare si piper, iar cand scade zeama pe care au lasat-o ciupercile, se adauga vinul si se rastoarna peste carne si impreuna se mai fierb 10 min.
La servire se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :