Statistics:
Visits: 986 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Jigou de berbec cu sos picant
Q: | Intreaba despre Jigou de berbec cu sos picant |
Ingrediente :
Pulpă de berbec 1,5 kg, slănină afumată 50 g, usturoi 30 g, ulei 100 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 200 g, făină 40 g, vin 100 ml, muştar 30 g, oţet 9° 40 ml, castraveţi în oţet 100 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Pulpa de berbec se curăţă de pieliţe, se spală, se impănează cu slănină şi usturoi, se sărează, se lasă să stea două ore, apoi se unge cu ulei, se aşează într-o tavă cu puţină apă şi se frige la cuptor. În timpul frigerii se stropeşte cu sosul format în tavă. Făina se căleşte în ulei, se adaugă ceapa tocată, morcovii şi ţelina date pe răzătoare şi se continuă călirea, până ce legumele s-au înmuiat. Se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă 30 min. Se pasează sosul, se lasă să fiarbă la un foc domol, se adaugă vinul, oţetul, muştarul şi castraveciorii tocaţi mărunt şi storşi bine. Se amestecă şi se mai dă un clocot. Pulpa se taie felii şi se serveşte cu paste făinoase şi sos picant.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Pulpă de berbec 1,5 kg, slănină afumată 50 g, usturoi 30 g, ulei 100 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 200 g, făină 40 g, vin 100 ml, muştar 30 g, oţet 9° 40 ml, castraveţi în oţet 100 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Pulpa de berbec se curăţă de pieliţe, se spală, se impănează cu slănină şi usturoi, se sărează, se lasă să stea două ore, apoi se unge cu ulei, se aşează într-o tavă cu puţină apă şi se frige la cuptor. În timpul frigerii se stropeşte cu sosul format în tavă. Făina se căleşte în ulei, se adaugă ceapa tocată, morcovii şi ţelina date pe răzătoare şi se continuă călirea, până ce legumele s-au înmuiat. Se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă 30 min. Se pasează sosul, se lasă să fiarbă la un foc domol, se adaugă vinul, oţetul, muştarul şi castraveciorii tocaţi mărunt şi storşi bine. Se amestecă şi se mai dă un clocot. Pulpa se taie felii şi se serveşte cu paste făinoase şi sos picant.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :