FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,163
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Flancuri cu caise sau cu portocale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Flancuri cu caise sau cu portocale

 Q:   Intreaba despre Flancuri cu caise sau cu portocale       
Flancuri cu caise sau cu portocale Ingrediente

Pentru aluat:
300 g unt, 300 g faina, 1/3 lingurita de sare, 1 lingurita de otet, 1 lingura cu varf de faina pentru framantat untul si faina pentru presarat.

Pentru crema de vanilie:
4 oua, 3/4 L lapte, 150-200 g zahar, 100 g faina, 1 plic de zahar vanilat.

Caise sau portocale:
600 g caise sau 3 portocale.

Jeleu de fructe: 2-3 linguri.

Mod de preparare

Se prepara aluatul ca la reteta "Foitaj de baza". Se intinde o foaie groasa de 1 cm, care se taie in benzi lungi de 10 cm si late de 5 cm. Se aseaza pe o tava neunsa, dar stropita putin cu apa rece.

Apoi pe fiecare din benzi se cresteaza cu un cutitas foarte ascutit pe margine un chenar, fara sa se patrunda alua tul complet, dupa care se coace imediat, la fel ca orice foitaj.

Dupa coacere se scot din tava si se preseaza cu mana mijlocul pentru a face loc la crema de vanilie cu care se umplu cate putin si peste care se aseaza, pentru aspect, cateva sferturi de caise in prealabil oparite putin in sirop de zahar.

In loc de caise se pot pune felii de portocale preparate din timp, la fel ca si caisele. Apoi, peste fructe (caise sau portocale), se pensuleaza (se glaseaza) cu jeleu de fructe sau cu siropul de zahar, in care s-au oparit caisele sau portocalele, dupa ce s-a mai adaugat in acesta zahar si s-a mai legat.

Pentru glasat sunt suficiente 2—3 linguri de jeleu sau de sirop de zahar.
Flancurile pot fi umplute si cu alte fructe:
mandarine, piersici, struguri, zmeura, capsune, fragi etc.


Tag-uri: flancuri, caise, portocale



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :