Statistics:
Visits: 1,153 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Flancuri cu caise sau cu portocale
Q: | Intreaba despre Flancuri cu caise sau cu portocale |
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g unt, 300 g faina, 1/3 lingurita de sare, 1 lingurita de otet, 1 lingura cu varf de faina pentru framantat untul si faina pentru presarat.
Pentru crema de vanilie:
4 oua, 3/4 L lapte, 150-200 g zahar, 100 g faina, 1 plic de zahar vanilat.
Caise sau portocale:
600 g caise sau 3 portocale.
Jeleu de fructe: 2-3 linguri.
Mod de preparare
Se prepara aluatul ca la reteta "Foitaj de baza". Se intinde o foaie groasa de 1 cm, care se taie in benzi lungi de 10 cm si late de 5 cm. Se aseaza pe o tava neunsa, dar stropita putin cu apa rece.
Apoi pe fiecare din benzi se cresteaza cu un cutitas foarte ascutit pe margine un chenar, fara sa se patrunda alua tul complet, dupa care se coace imediat, la fel ca orice foitaj.
Dupa coacere se scot din tava si se preseaza cu mana mijlocul pentru a face loc la crema de vanilie cu care se umplu cate putin si peste care se aseaza, pentru aspect, cateva sferturi de caise in prealabil oparite putin in sirop de zahar.
In loc de caise se pot pune felii de portocale preparate din timp, la fel ca si caisele. Apoi, peste fructe (caise sau portocale), se pensuleaza (se glaseaza) cu jeleu de fructe sau cu siropul de zahar, in care s-au oparit caisele sau portocalele, dupa ce s-a mai adaugat in acesta zahar si s-a mai legat.
Pentru glasat sunt suficiente 2—3 linguri de jeleu sau de sirop de zahar.
Flancurile pot fi umplute si cu alte fructe:
mandarine, piersici, struguri, zmeura, capsune, fragi etc.
Pentru aluat:
300 g unt, 300 g faina, 1/3 lingurita de sare, 1 lingurita de otet, 1 lingura cu varf de faina pentru framantat untul si faina pentru presarat.
Pentru crema de vanilie:
4 oua, 3/4 L lapte, 150-200 g zahar, 100 g faina, 1 plic de zahar vanilat.
Caise sau portocale:
600 g caise sau 3 portocale.
Jeleu de fructe: 2-3 linguri.
Mod de preparare
Se prepara aluatul ca la reteta "Foitaj de baza". Se intinde o foaie groasa de 1 cm, care se taie in benzi lungi de 10 cm si late de 5 cm. Se aseaza pe o tava neunsa, dar stropita putin cu apa rece.
Apoi pe fiecare din benzi se cresteaza cu un cutitas foarte ascutit pe margine un chenar, fara sa se patrunda alua tul complet, dupa care se coace imediat, la fel ca orice foitaj.
Dupa coacere se scot din tava si se preseaza cu mana mijlocul pentru a face loc la crema de vanilie cu care se umplu cate putin si peste care se aseaza, pentru aspect, cateva sferturi de caise in prealabil oparite putin in sirop de zahar.
In loc de caise se pot pune felii de portocale preparate din timp, la fel ca si caisele. Apoi, peste fructe (caise sau portocale), se pensuleaza (se glaseaza) cu jeleu de fructe sau cu siropul de zahar, in care s-au oparit caisele sau portocalele, dupa ce s-a mai adaugat in acesta zahar si s-a mai legat.
Pentru glasat sunt suficiente 2—3 linguri de jeleu sau de sirop de zahar.
Flancurile pot fi umplute si cu alte fructe:
mandarine, piersici, struguri, zmeura, capsune, fragi etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :