Statistics:
Visits: 1,053 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Savarine
Q: | Intreaba despre Savarine |
Ingrediente:
Făină 500 g, drojdie de bere 30 g, lapte 400 ml, ouă 2 buc, zahăr 50 g, unt 75 g, coajă rasă de lămaie 20 g, sare. Siropul: zahăr 600 g, esenţă de rom 1 g. Decor: frişca 500 g, zahăr 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri, jeleu 100 g.
Mod de preparare:
Din puţin lapte, drojdie, puţină făină şi puţin zahăr se face o plămadă care se lasă să dospească. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr, untul topit, ouăle, coaja rasă de lămaie şi sarea, se frămantă bine, pregătindu-se un aluat mai moale, care se lasă să crească. Se ung cu unt formele de savarină, se porţionează aluatul şi se pune în forme, numai o tr eime din capacitatea formelor, deoarece savarinele cresc mult. Se lasă o oră să crească, apoi se coc în cuptor la un foc potrivit. Se lasă să se răcească, se scot din forme şi, după ce au stat 12 ore, se opăresc în siropul preparat din 600 g zahăr, esenţă de rom şi 1 l apă şi se aşează pe grătare să se scurgă bine. Se ung cu jeleu de fructe, se despică incomplet savarina în partea de sus, ca un capac în care se poşează frişca.
Făină 500 g, drojdie de bere 30 g, lapte 400 ml, ouă 2 buc, zahăr 50 g, unt 75 g, coajă rasă de lămaie 20 g, sare. Siropul: zahăr 600 g, esenţă de rom 1 g. Decor: frişca 500 g, zahăr 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri, jeleu 100 g.
Mod de preparare:
Din puţin lapte, drojdie, puţină făină şi puţin zahăr se face o plămadă care se lasă să dospească. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr, untul topit, ouăle, coaja rasă de lămaie şi sarea, se frămantă bine, pregătindu-se un aluat mai moale, care se lasă să crească. Se ung cu unt formele de savarină, se porţionează aluatul şi se pune în forme, numai o tr eime din capacitatea formelor, deoarece savarinele cresc mult. Se lasă o oră să crească, apoi se coc în cuptor la un foc potrivit. Se lasă să se răcească, se scot din forme şi, după ce au stat 12 ore, se opăresc în siropul preparat din 600 g zahăr, esenţă de rom şi 1 l apă şi se aşează pe grătare să se scurgă bine. Se ung cu jeleu de fructe, se despică incomplet savarina în partea de sus, ca un capac în care se poşează frişca.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :