FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,005
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Savarine

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Savarine

 Q:   Intreaba despre Savarine       
Savarine Ingrediente:

Făină 500 g, drojdie de bere 30 g, lapte 400 ml, ouă 2 buc, zahăr 50 g, unt 75 g, coajă rasă de lămaie 20 g, sare. Siropul: zahăr 600 g, esenţă de rom 1 g. Decor: frişca 500 g, zahăr 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri, jeleu 100 g.

Mod de preparare:

Din puţin lapte, drojdie, puţină făină şi puţin zahăr se face o plămadă care se lasă să dospească. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr, untul topit, ouăle, coaja rasă de lămaie şi sarea, se frămantă bine, pregătindu-se un aluat mai moale, care se lasă să crească. Se ung cu unt formele de savarină, se porţionează aluatul şi se pune în forme, numai o tr eime din capacitatea formelor, deoarece savarinele cresc mult. Se lasă o oră să crească, apoi se coc în cuptor la un foc potrivit. Se lasă să se răcească, se scot din forme şi, după ce au stat 12 ore, se opăresc în siropul preparat din 600 g zahăr, esenţă de rom şi 1 l apă şi se aşează pe grătare să se scurgă bine. Se ung cu jeleu de fructe, se despică incomplet savarina în partea de sus, ca un capac în care se poşează frişca.


Tag-uri: savarine, prajitura, lapte, sirop



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :