FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 816
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friptura inabusita

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friptura inabusita

 Q:   Intreaba despre Friptura inabusita       
Friptura inabusita Carnea se taie in bucati potrivite sau in felii (nu se sareaza), se aseaza intr-o cratita cu putina grasime bine infierbantata si se lasa pe foc potrivit pana incepe sa prinda crusta, apoi se intoarce pe toate partile ca sa prinda crusta respectiva.

Aceasta crusta se formeaza prin coalgularea substantelor albuminoide si nu permite scurgerea sucului din carne. Dupa ce carnea s-a rumenit putin, se adauga 1/2 pahar de apa calda, se acopera cu un capac si se continua inabusirea pana ce carnea este aproape gata.

Intre timp, se mai adauga din cand in cand cate putina apa calda, ca sa nu se arda grasimea si totodata sa confere fragezime carnii, apoi aceasta se intoarce. Se presara cu sare si se adauga cateva felii de legume, ceapa, boabe de piper, cimbru, o foaie de dafin si usturoi, dupa gust.

Se mai continua inabusirea carnii pana se constata ca aceasta este bine facuta,
frageda si suculenta. La urma, daca dorim, sau daca friptura nu s-a rumenit frumos, aceasta se poate introduce in cuptor (fara capac) si se tine pana se rumeneste dupa dorinta, apoi se scoate din cratita, iar sosul format de la friptura se poate pregati pe loc; dupa dorinta, in sos se pot adauga cateva rosii zdrobite sau o lingura de bulion, 1/2 lingura de faina, se amesteca cateva minute pe foc, dupa care se stinge cu vin, cu supa sau cu apa calda, atat cat sa se formeze un sos potrivit de consistent (de gros).

Dupa 2—3 clocote sosul se strecoara si se serveste la friptura.
De retinut. Carnea de vita si de pasare batrana se frige mai bine prin inabusire decat prin frigere la cuptor.


Tag-uri: friptura, carne, inabusire



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :