Statistics:
Visits: 1,297 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Toba moldoveneasca
Q: | Intreaba despre Toba moldoveneasca |
Ingrediente:
Cap de porc cu guşă 2 kg, limbă de porc sau de vacă 500 g, şorici de porc 500 g, inimă de porc 500 g, usturoi 30 g, piper 5 g, sare 45 g, stomac de porc 1 buc.
Mod de preparare:
Capul de porc, limba, şoriciul şi inima se pun la fiert împreună. După ce au fiert, se dezosează capul de porc şi se taie în bucăţi de 80- 120 g. Limba, şoriciul şi inima se taie de asemenea în bucăţi, se adaugă sare şi piper cat şi o parte din zeama în care a fiert carnea. Cu această compoziţie se umple stomacul de porc, care a fost curăţat bine şi ţinut 24 ore în apa cu oţet. După umplere stomacul se închide prin legarea capătului pe unde s-a făcut umplerea, se ţine circa o oră în apă fierbinte, cu temperatura de 96°C, apoi se zvantă şi se pune în afumătoare la un fum călduţ timp de două ore.
Cap de porc cu guşă 2 kg, limbă de porc sau de vacă 500 g, şorici de porc 500 g, inimă de porc 500 g, usturoi 30 g, piper 5 g, sare 45 g, stomac de porc 1 buc.
Mod de preparare:
Capul de porc, limba, şoriciul şi inima se pun la fiert împreună. După ce au fiert, se dezosează capul de porc şi se taie în bucăţi de 80- 120 g. Limba, şoriciul şi inima se taie de asemenea în bucăţi, se adaugă sare şi piper cat şi o parte din zeama în care a fiert carnea. Cu această compoziţie se umple stomacul de porc, care a fost curăţat bine şi ţinut 24 ore în apa cu oţet. După umplere stomacul se închide prin legarea capătului pe unde s-a făcut umplerea, se ţine circa o oră în apă fierbinte, cu temperatura de 96°C, apoi se zvantă şi se pune în afumătoare la un fum călduţ timp de două ore.
Tag-uri: toba, afumatura, limba de porc, sorici |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :