Statistics:
Visits: 901 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de porc in cantitati mai mari, pentru mese festive
Q: | Intreaba despre Friptura de porc in cantitati mai mari, pentru mese festive |
Ingrediente
2-3-5 kg de carne, 100 g grasime, cateva cepe, 1 telina, 1 morcov, 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingurita de boia, de chimen sau de cimbru, sare.
Mod de preparare
Bucatile de carne pot fi mari (cam de 1 kg) si cu oase. Carnea poate fi ampanata cu slanina sau numai cu usturoi sau se poate frige simpla. Se pune intr-o tava, se adauga toate componentele cuprinse in reteta (ceapa, morcov, telina — toate taiate felii), se stropeste cu ulei sau cu untura infierbantata, se adauga cateva linguri de apa, se acopera cat mai bine (ermetic) si se introduce in cuptorul bine incins.
Daca nu se poate acoperi bine cu un capac, se prepara o foaie din coca simpla care se aplica peste toata carnea si se lipeste apoi de marginea t avii, pentru ca friptura sub protectia ei sa se rumeneasca fara sa se arda, pastrandu-si aroma si suculenta.
Dupa ce foaia de coca s-a rumenit bine, se poate controla daca si carnea este gata sau daca mai trebuie adaugat lichid (apa sau supa). Carnea se incearca cu o furculita; daca carnea este fripta, furculita intra cu usurinta in ea.
Daca nu este gata se mai continua frigerea, dar se micsoreaza treptat temperatura cuptorului.Pentru a se putea taia in felii egale, carnea trebuie sa aiba o forma rotunda si de aceea se fasoneaza inainte de a se introduce in cuptor; se poate lega si cu o sfoara.
Friptura se taie mai bine daca se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in felii transversal pe fibre. Dupa ce se taie nu se mai tine la caldura mare, fiindca se usuca.
Fritura taiata se tine acoperita, iar la servire se toarna peste ea sosul strecurat si dat intr-un clocot; garniturile sunt la alegere.
2-3-5 kg de carne, 100 g grasime, cateva cepe, 1 telina, 1 morcov, 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingurita de boia, de chimen sau de cimbru, sare.
Mod de preparare
Bucatile de carne pot fi mari (cam de 1 kg) si cu oase. Carnea poate fi ampanata cu slanina sau numai cu usturoi sau se poate frige simpla. Se pune intr-o tava, se adauga toate componentele cuprinse in reteta (ceapa, morcov, telina — toate taiate felii), se stropeste cu ulei sau cu untura infierbantata, se adauga cateva linguri de apa, se acopera cat mai bine (ermetic) si se introduce in cuptorul bine incins.
Daca nu se poate acoperi bine cu un capac, se prepara o foaie din coca simpla care se aplica peste toata carnea si se lipeste apoi de marginea t avii, pentru ca friptura sub protectia ei sa se rumeneasca fara sa se arda, pastrandu-si aroma si suculenta.
Dupa ce foaia de coca s-a rumenit bine, se poate controla daca si carnea este gata sau daca mai trebuie adaugat lichid (apa sau supa). Carnea se incearca cu o furculita; daca carnea este fripta, furculita intra cu usurinta in ea.
Daca nu este gata se mai continua frigerea, dar se micsoreaza treptat temperatura cuptorului.Pentru a se putea taia in felii egale, carnea trebuie sa aiba o forma rotunda si de aceea se fasoneaza inainte de a se introduce in cuptor; se poate lega si cu o sfoara.
Friptura se taie mai bine daca se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in felii transversal pe fibre. Dupa ce se taie nu se mai tine la caldura mare, fiindca se usuca.
Fritura taiata se tine acoperita, iar la servire se toarna peste ea sosul strecurat si dat intr-un clocot; garniturile sunt la alegere.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :