FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 901
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friptura de porc in cantitati mai mari, pentru mese festive

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friptura de porc in cantitati mai mari, pentru mese festive

 Q:   Intreaba despre Friptura de porc in cantitati mai mari, pentru mese festive       
Friptura de porc in cantitati mai mari, pentru mese festive Ingrediente

2-3-5 kg de carne, 100 g grasime, cateva cepe, 1 telina, 1 morcov, 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingurita de boia, de chimen sau de cimbru, sare.

Mod de preparare

Bucatile de carne pot fi mari (cam de 1 kg) si cu oase. Carnea poate fi ampanata cu slanina sau numai cu usturoi sau se poate frige simpla. Se pune intr-o tava, se adauga toate componentele cuprinse in reteta (ceapa, morcov, telina — toate taiate felii), se stropeste cu ulei sau cu untura infierbantata, se adauga cateva linguri de apa, se acopera cat mai bine (ermetic) si se introduce in cuptorul bine incins.

Daca nu se poate acoperi bine cu un capac, se prepara o foaie din coca simpla care se aplica peste toata carnea si se lipeste apoi de marginea t avii, pentru ca friptura sub protectia ei sa se rumeneasca fara sa se arda, pastrandu-si aroma si suculenta.

Dupa ce foaia de coca s-a rumenit bine, se poate controla daca si carnea este gata sau daca mai trebuie adaugat lichid (apa sau supa). Carnea se incearca cu o furculita; daca carnea este fripta, furculita intra cu usurinta in ea.

Daca nu este gata se mai continua frigerea, dar se micsoreaza treptat temperatura cuptorului.Pentru a se putea taia in felii egale, carnea trebuie sa aiba o forma rotunda si de aceea se fasoneaza inainte de a se introduce in cuptor; se poate lega si cu o sfoara.

Friptura se taie mai bine daca se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in felii transversal pe fibre. Dupa ce se taie nu se mai tine la caldura mare, fiindca se usuca.

Fritura taiata se tine acoperita, iar la servire se toarna peste ea sosul strecurat si dat intr-un clocot; garniturile sunt la alegere.


Tag-uri: friptura, porc



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :