Statistics:
Visits: 1,234 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartabos cu orez sau crupe de mei
Q: | Intreaba despre Cartabos cu orez sau crupe de mei |
Ingrediente:
Ficat de porc 1 kg, cap de porc sau guşă 1,5 kg, şorici 500 g, splină 2 kg, orez sau crupe de mei 500 g, ceapă 500 g, untură 150 g, supă de oase 1,5 l, piper 5 g, ienibahar 2 g, sare, maţe de vită subţiri.
Mod de preparare:
Capul de porc se fierbe împreună cu şoriciul şi splina. Ficatul se taie bucăţi şi se opăreşte. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în untură. Orezul (sau crupele de mei) se fierbe în supă de oase. După ce capul de porc a fiert, se dezosează şi se trece carnea prin maşina de tocat împreună cu şoriciul, splina şi ficatul. Se amestecă cu orezul (sau crupele de mei), ceapa prăjită, sarea şi condimentele măcinate. Se umplu maţele, iar cartaboşii rezultaţi se opăresc timp de 30 min. în apă fierbinte cu temperatura de 94-95°C.
Ficat de porc 1 kg, cap de porc sau guşă 1,5 kg, şorici 500 g, splină 2 kg, orez sau crupe de mei 500 g, ceapă 500 g, untură 150 g, supă de oase 1,5 l, piper 5 g, ienibahar 2 g, sare, maţe de vită subţiri.
Mod de preparare:
Capul de porc se fierbe împreună cu şoriciul şi splina. Ficatul se taie bucăţi şi se opăreşte. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în untură. Orezul (sau crupele de mei) se fierbe în supă de oase. După ce capul de porc a fiert, se dezosează şi se trece carnea prin maşina de tocat împreună cu şoriciul, splina şi ficatul. Se amestecă cu orezul (sau crupele de mei), ceapa prăjită, sarea şi condimentele măcinate. Se umplu maţele, iar cartaboşii rezultaţi se opăresc timp de 30 min. în apă fierbinte cu temperatura de 94-95°C.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :