Statistics:
Visits: 925 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dovlecei umpluti cu orez si ceapa
Q: | Intreaba despre Dovlecei umpluti cu orez si ceapa |
Ingrediente
6 dovlecei, 100 g orez, 100 g ceapă, 30 g bulion de roşii, 100 ml ulei, sare, piper, 1 legătură de mărar.
Mod de prepapare
După ce se rad de coajă, dovleceii se taie cate puţin la amandouă capetele, sau dacă sunt lungi se taie în două transversal şi se scobesc cu grijă de miez să nu se strice pereţii. Se umplu apoi cu următoarea compoziţie: ceapa tăiată mărunt se căleşte cu o parte din ulei, se adaugă orezul spălat şi curăţat, miezul de la dovlecei (dacă nu are seminţe mari), călindu-se împreună 10-20 min. In tot timpul călini se amestecă cu o lingură de lemn. Se stinge cu 3 părţi de apă clocotită, la o parte de orez. Se adaugă măr ar, sare, piper, se amestecă, se introduce în cuptor la foc mic şi se ţine 20-25 min, pană se umflă bine orezul, apoi se răstoarnă pe o tavă ca să se răcească. Cu compoziţia respectivă se umplu dovleceii, care se aşază într-o tavă unsă bine cu ulei şi se introduc în cuptor unde se ţin pană încep să se rumenească. Intre timp, se întorc ca să se rumenească pe toate părţile şi la nevoie se mai adaugă puţin ulei. După ce dovleceii s-au rumenit, se toarnă peste ei sos de roşii sau sos alb şi se mai fierb împreună cu sosul 20-30 min.
6 dovlecei, 100 g orez, 100 g ceapă, 30 g bulion de roşii, 100 ml ulei, sare, piper, 1 legătură de mărar.
Mod de prepapare
După ce se rad de coajă, dovleceii se taie cate puţin la amandouă capetele, sau dacă sunt lungi se taie în două transversal şi se scobesc cu grijă de miez să nu se strice pereţii. Se umplu apoi cu următoarea compoziţie: ceapa tăiată mărunt se căleşte cu o parte din ulei, se adaugă orezul spălat şi curăţat, miezul de la dovlecei (dacă nu are seminţe mari), călindu-se împreună 10-20 min. In tot timpul călini se amestecă cu o lingură de lemn. Se stinge cu 3 părţi de apă clocotită, la o parte de orez. Se adaugă măr ar, sare, piper, se amestecă, se introduce în cuptor la foc mic şi se ţine 20-25 min, pană se umflă bine orezul, apoi se răstoarnă pe o tavă ca să se răcească. Cu compoziţia respectivă se umplu dovleceii, care se aşază într-o tavă unsă bine cu ulei şi se introduc în cuptor unde se ţin pană încep să se rumenească. Intre timp, se întorc ca să se rumenească pe toate părţile şi la nevoie se mai adaugă puţin ulei. După ce dovleceii s-au rumenit, se toarnă peste ei sos de roşii sau sos alb şi se mai fierb împreună cu sosul 20-30 min.
Tag-uri: dovlecei, orez, ceapa, bulion de rosii |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :