Statistics:
Visits: 740 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pilaf de dovlecei
Q: | Intreaba despre Pilaf de dovlecei |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 1 kg dovlecei, 100 g ceapă, 300-400 g orez, 150 ml ulei sau unt, 1 legătură de mărar, sare, piper.
Mod de prepapare
Dacă dovleceii sunt mai maturi se rad de coajă şi se curăţă de seminţe. Se taie în cuburi sau în pătrăţele mici şi se călesc pe rand în ulei înfierbantat punandu-se apoi în alt vas. După ce s-a strecurat uleiul într-o tigaie curată, se pune la călit ceapa tăiată mărunt, iar cand s-a rumenit se , adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se împreună 5-6 min, după care se stinge cu supă de legume sau cu apă clocotită, socotindu-se la o parte de orez 3 părţi lichid. Se adaugă dovleceii, mărarul tocat, sare şi piper, se amestecă şi se introduce în cuptor la foc mic, pe un grătar sau pe o cărămidă, ţinandu-se 20-30 min cu uşa deschisă.
Se serveşte cu unt cald sau cu caşcaval ras presărat deasupra pilafului.
Pentru 6 porţii: 1 kg dovlecei, 100 g ceapă, 300-400 g orez, 150 ml ulei sau unt, 1 legătură de mărar, sare, piper.
Mod de prepapare
Dacă dovleceii sunt mai maturi se rad de coajă şi se curăţă de seminţe. Se taie în cuburi sau în pătrăţele mici şi se călesc pe rand în ulei înfierbantat punandu-se apoi în alt vas. După ce s-a strecurat uleiul într-o tigaie curată, se pune la călit ceapa tăiată mărunt, iar cand s-a rumenit se , adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se împreună 5-6 min, după care se stinge cu supă de legume sau cu apă clocotită, socotindu-se la o parte de orez 3 părţi lichid. Se adaugă dovleceii, mărarul tocat, sare şi piper, se amestecă şi se introduce în cuptor la foc mic, pe un grătar sau pe o cărămidă, ţinandu-se 20-30 min cu uşa deschisă.
Se serveşte cu unt cald sau cu caşcaval ras presărat deasupra pilafului.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :