FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 740
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pilaf de dovlecei

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pilaf de dovlecei

 Q:   Intreaba despre Pilaf de dovlecei       
Pilaf de dovleceiIngrediente

Pentru 6 porţii: 1 kg dovlecei, 100 g ceapă, 300-400 g orez, 150 ml ulei sau unt, 1 legătură de mărar, sare, piper.

Mod de prepapare

Dacă dovleceii sunt mai maturi se rad de coajă şi se curăţă de seminţe. Se taie în cuburi sau în pătrăţele mici şi se călesc pe rand în ulei înfierbantat punandu-se apoi în alt vas. După ce s-a strecurat uleiul într-o tigaie curată, se pune la călit ceapa tăiată mărunt, iar cand s-a rumenit se , adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se împreună 5-6 min, după care se stinge cu supă de legume sau cu apă clocotită, socotindu-se la o parte de orez 3 părţi lichid. Se adaugă dovleceii, mărarul tocat, sare şi piper, se amestecă şi se introduce în cuptor la foc mic, pe un grătar sau pe o cărămidă, ţinandu-se 20-30 min cu uşa deschisă.

Se serveşte cu unt cald sau cu caşcaval ras presărat deasupra pilafului.


Tag-uri: pilaf, dovlecei, ceapa, orez



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :