Statistics:
Visits: 827 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dovlecei cu orez
Q: | Intreaba despre Dovlecei cu orez |
Ingrediente
6 dovlecei, 300 g orez, 150 g ceapa, 200 ml ulei, 112 kg roÅŸii, 30 g bulion de roÅŸii, sare, piper, 100 g unt.
Mod de prepapare
Dovleceii se rad de coajă, se taie felii in lung, se sărează, se lasă 20-30 min, după care se şterg cu un şervet, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încălzit pană se rumenesc puţin. Separat se prepară orezul astfel: ceapa tăiată mărunt se pune la călit într-o cratiţă cu unt încălzit (sau cu ulei), se adaugă orezul bine spălat şi scurs de apă, călindu-se împreună 5-10 min şi în tot acest timp amestecandu-se cu o lingură de lemn. Apoi se stinge cu apă fiartă şi cu 30 g bulion de roşii, apa pentru stins socotindu-se 3 părţi la o parte orez. Se adaugă puţină sare, piper, se amestecă şi se introduce în cuptor la foc mic. Cand este gata se aşază alternativ, într-o tavă unsă, un strat de orez apoi un strat de dovlecei, ultimul strat trebuind să fie de dovlecei şi deasupra se pun roşiile curăţate de pieliţe. Se stropesc roşiile cu unt sau cu ulei şi se introduce totul la cuptor pană se rumenesc puţin roşiile.
6 dovlecei, 300 g orez, 150 g ceapa, 200 ml ulei, 112 kg roÅŸii, 30 g bulion de roÅŸii, sare, piper, 100 g unt.
Mod de prepapare
Dovleceii se rad de coajă, se taie felii in lung, se sărează, se lasă 20-30 min, după care se şterg cu un şervet, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încălzit pană se rumenesc puţin. Separat se prepară orezul astfel: ceapa tăiată mărunt se pune la călit într-o cratiţă cu unt încălzit (sau cu ulei), se adaugă orezul bine spălat şi scurs de apă, călindu-se împreună 5-10 min şi în tot acest timp amestecandu-se cu o lingură de lemn. Apoi se stinge cu apă fiartă şi cu 30 g bulion de roşii, apa pentru stins socotindu-se 3 părţi la o parte orez. Se adaugă puţină sare, piper, se amestecă şi se introduce în cuptor la foc mic. Cand este gata se aşază alternativ, într-o tavă unsă, un strat de orez apoi un strat de dovlecei, ultimul strat trebuind să fie de dovlecei şi deasupra se pun roşiile curăţate de pieliţe. Se stropesc roşiile cu unt sau cu ulei şi se introduce totul la cuptor pană se rumenesc puţin roşiile.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :